RAT SE NASTAVLJA Runtić za Index: Smrdljivi HDZ laže, u svoje svinjarije upleli su moju obitelj

Foto: Hina

TOTALNI RAT Mosta i HDZ-a je u punom zamahu, bez obzira na produženi vikend. Danas se sve vrti oko slučaju člana Kluba zastupnika Mosta, Hrvoja Runtića.

Podsjetimo ukratko.

Božo Petrov jutros je u intervjuu za N1 rekao kako je HDZ pokušao kupiti njihovog zastupnika Hrvoja Runtića.

 

>> PETROV OPTUŽUJE "Plenković nema većinu, pokušava kupiti našeg zastupnika"

"Oni su kontaktirali našeg zastupnika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s Ovršnim zakonom. Da će se uvrstiti sve što poželi u Ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude tržnica! Sabor nije tržnica!", rekao je Petrov.

Cijelu priču za Index je potvrdio i sam Runtić.

"Je, to je točno, sve što je Petrov rekao. S tim što poziv nije bio upućen izravno meni, nego su pokušali preko člana moje obitelji to napraviti", rekao je Runtić koji nam je opisao na koji su to način pokušali napraviti.

>> RUNTIĆ ZA INDEX Istina je, HDZ me pokušao podmititi - sve sam prijavio policiji

U poslijepodnevnim satima medijima se obratio Drago Veselčić koji se osjetio prozvanim. On je rekao kako je s Runtićevim ocem prijatelj godinama te kako su bili zajedno na kavi, ali je dodao kako je laž da je pokušao išta pregovarati.


"Molim političare poput Hrvoja Runtića i Bože Petrova da svoje političke prijepore ne rješavaju preko leđa mene i moje obitelji, lažno me optužujući i klevećući", napisao je Veselčić.

>> Javio se HDZ-ovac koji je navodno pokušao kupiti Runtića i ispričao svoju verziju priče

Runtić: Spreman sam na detektor laži

No, priča je dobila nastavak. Index je opet kontaktirao Runtića koji nam je prokomentirao priopćenje HDZ-ovog Drage Veselčića. Zastupnik Mosta rekao nam je kako je spreman ići na detektor laži i pozvao HDZ da mu se ostavi obitelji.

"Kao što sam već rekao, samo neka tuži, ja ga čekam. To što je izjavio u tom priopćenju laže. Vrlo rado ću s njim na detektor laži", kaže Runtić.

"Neka oni svoje unutarstranačke obračune ostavljaju za sebe, neka se mane mene, a posebno moje obitelji. Ako imaju nešto meni za reći, slobodno neka se obrate, ja ih se ne bojim. Ono što je ključno u ovome što traje već danima je to da je s jedne strane Todorićev Bagrokor i njihova ekipa, a sa druge strane je narod, istina i pravda. Ja sam na drugoj strani i uvijek ću tu biti. Nemam cijene, neće me kupiti ni novcem, ni ucjenama ni zastrašivanjem. Uz Most ću ostati do zadnje sekunde", dodao je Runtić.

Kaže da je bio na policiji, a razgovor s inspektorima obavit će i članovi njegove obitelji.

"Sve ostalo, neka odradi policija i USKOK. Bio sam na policiji i na PNUSKOK-u, rekao sam im sve detalje. Tako će napraviti i članovi moje obitelji koje je smrdljivi HDZ upleo u svoje smrdljive svinjarije", zaključuje Runtić razgovor za Index.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.