KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ravnatelj riječkog KBC-a: Nadam se da će za desetak dana doći do pada novih slučajeva

REKORDAN porast novozaraženih, gotovo 500, zabilježen je u Primorsko-goranskoj županiji. Prema mišljenju lokalnog stožera i epidemiologa, zaraza se najviše proširila unutar obitelji i na mjestima gdje građani provode slobodno vrijeme, na treninzima, raznim probama, obiteljskim druženjima. 

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić na HRT-u je komentirao stanje s koronavirusom. 

"Rastuće brojke i mogućnost predviđanja kroz postotak od 4% daje nam na neki način prednost u ovoj borbi da možemo u postojećim kako prostornim tako i ljudskim kapacitetima planirati. To je veliko opterećenje za sustav, pogotovo zato što je KBC Rijeka jedina bolnica sa zadatkom i obavezom da liječi sve bolesnike i covid i ne-covid", rekao je Ružić dodavši kako se planiranjem prilagođavaju i dinamikom osiguravaju optimalne kapacitete. 

Govorio je i kad se mogu očekivati prvi rezultati uvođenja strožih mjera, a kaže kako je pritisak na bolnicu velik.

"Još uvijek uspijevamo iako je pritisak velik. Mi smo do sada, od početka studenoga kada smo bili na dva odjela, došli do 6 odjela. Sutra otvaramo novi odjel sa 70 kreveta. Mi upravo sa sutrašnjim otvaranjem dodatnog odjela želimo osigurati potrebne kapacitete. Nadamo se da će za desetak dana doći do predviđenog pada novih slučajeva, ali moramo biti spremni prevladati velike napore svih u sustavu ovaj period", zaključio je Ružić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.