Ravnateljica splitskog Studentskog centra želi zadržati fotelju unatoč istrazi o malverzacijama?!

UNATOČ TOME što je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo istragu zbog malverzacija sa adaptacijom studentskog doma, dosadašnja ravnateljica Gordana Raos javila se na natječaj za ravnateljicu Studentskog centra?! Kako je to moguće?

Još je nevjerojatnije da je Raos, inače, bivša sutkinja Općinskog suda u Splitu, nastavila obnašati dužnost, unatoč tome što ju je policija još prije godinu dana kaznenog prijavila za zloporabu položaja i ovlasti te zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Rektor Ivan Pavić nije našao temelja da suspendira osumnjičenu ravnateljicu, što također dosta govori.

Rektoru Paviću kaznena prijava i istraga ne znače ništa?!

Rektor Pavić svojim je ignoriranjem stvarnosti pokazao da je Raos očito privilegirani kandidat, jer je dopustio da i dalje obnaša odgovornu dužnost unatoč prijavi nadležnih državnih tijela. Nisu samo policija i Državno odvjetništvo pronašli propuste u radu Gordane Raos, već i revizija te Financijska policija. Ništa od toga nije bilo od značaja rektoru Paviću, koji je i sam pokazao da zakon voli prilagoditi osobnim potrebama.

Naime, unatoč velikom otporu akademske zajednice u Splitu, Pavić po treći put obnaša mandat. A Zakon kaže da ga za rektora mogu birati dva puta. Treba li se onda čuditi što Pavić nije reagirao i smijenio Raos?! Očito ne. U splitskom Sveučilištu sasvim je normalno da ravnatelj ustanove bude osoba osumnjičena za gospodarski kriminal.

Adaptacija s adaptacijom?!

Policija je, inače, prijavila Raos da je prilikom naručivanja radova na Studentskom domu Bruna Bušića pogodovala izvođaču radova, tvrtki Adaptacija. Utvrđeno je kako je Raos poništila zaključeni natječaj za sanaciju sanitarnog čvora te u posao uvela Adaptaciju sa duplo skupljom ponudom od tvrtke Toplo i hladno.

Raos se sumnjiči da je takvim poslovanjem oštetila Dom za najmanje 256 tisuća kuna. Sporni su i radovi u vrijednosti od 200 tisuća kuna koje je Raos naručila tijekom 2008. i 2009. godine bez odobrenja Upravnog vijeća. 

Je li natječaj namješten za osumnjičenu ravnateljicu?

Jesu li uz sve navedeno izbori za novog ravnatelja Studentskog centra u Splitu regularni? Mogu li ostali kandidati smatrati da imaju jednake šanse kao dosadašnja ravnateljica? 

Na natječaj su se, inače, javili Petar Škorić, ravnatelj splitskog Centra 112, Josip Disopra, unutarnji revizor Studentskog centra, Alen Ćurin, bivši direktor Čistoće te Jakša Radnić, bivši direktor Stanouprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.