Reagiranje na članak "U Sinju zbog prijevoza elise duge 60 m nastala velika gužva"

Screenshot: Index

PRIJE dva dana Index je objavio vijest pod naslovom "U Sinju zbog prijevoza elise duge 60 metara nastala velika gužva".

U tekstu se navodi kako se centrom Sinja prevozila elisa vjetroagregata za vjetroelektranu koja se postavlja u okolici Knina. Navedeno je i da su transport izvodile tvrtke Adriacink Transport i Zagrebtrans.

Tvrtka Zagrebtrans d.o.o. reagirala je na članak. Njezinu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, dana 18. siječnja 2021. na stranicama Vašeg portala objavljen je članak i video snimka pod naslovom "U Sinju zbog prijevoza elise duge 60 metara nastala velika gužva". S obzirom na to da članak sadrži netočne informacije tražimo da sukladno članku 40.-42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) objavite ispravak u cilju pravilnog informiranja javnosti. 

Pravilnikom o izvanrednom prijevozu (NN 92/2018) opisani su uvjeti za izvanredni prijevoz vozilom ili skupom vozila koje samo ili zajedno s nedjeljivim teretom premašuje propisane dimenzije (širina, dužina, visina) ili ukupnu masu odnosno propisana osovinska opterećenja. Dana 18. siječnja 2021. vršen je izvanredni prijevoz komponenti za vjetroelektranu Ljubač kod grada Knina. Kako su navedenim Pravilnikom propisani uvjeti i način obavljanja izvanrednog prijevoza, koje je Zagrebtrans d.o.o. ispoštovao, Vaš naslov smatramo tendencioznim i kao takav nanosi štetu ugledu društva Zagrebtrans d.o.o. 

Također, netočna je informacija koju iznosite u članku da prijevoz izvode Adriacink Transport d.o.o. i Zagrebtrans d.o.o, budući je Zagrebtrans d.o.o. jedini organizator i izvršitelj prijevoza komponenti za vjetroelektranu Ljubač kod grada Knina. 

Sukladno svemu navedenom molimo da objavite ispravak netočnih informacija u prvom sljedećem izdanju s poveznicom na navedeni članak. 

S poštovanjem, 

Zagrebtrans d.o.o. 

Direktor: Danko Veselinović"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.