Reagiranje: Nije točno da je Drago Pleš uhićen

Foto: Robert Anić/PIXSELL

NAKON objave članka "Doznajemo detalje uhićenja bivšeg šefa Groblja, njegove sestre i još troje ljudi" 14. srpnja, Indexu je stigao Zahjev za ispravak koji sukladno Zakonu o medijima objavljujemo u cijelosti.

"Dana 15. srpnja 2021. godine na internetskom portalu index.hr na naslovnoj stranici portala objavljen je medijski članak autora Davora Tomšića pod naslovom: „Doznajemo detalje uhićenja bivšeg šefa Groblja, njegove sestre i još troje ljudi“

Između ostalog, u objavljenom tekstu članka je navedeno sljedeće: „PNUSKOK je od jutros u Gradskim grobljima, pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša koji nije došao na posao. Nagađa se da je i on uhićen.“

a) Nije točno da je gosp. Drago Pleš uhićen, priveden ili na bilo koji drugi način lišen slobode dana 14. srpnja 2021. godine nakon višemjesečnih izvida provedenih od strane Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

b) Nije točno da je obavljeno, odnosno provedeno ispitivanje gosp. Drago Pleša u svojstvu okrivljenika od strane Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

c) Nije točno da je protiv gosp. Drage Pleša doneseno rješenje o provođenju istrage zbog bilo kojeg kaznenog djela.

d) Nije točno da je protiv gosp. Drage Pleša doneseno rješenje kojim je protiv istog određen istražni zatvor."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.