Riječanin mrtav pijan skrivio sudar pa pobjegao. Nije pomogao ozlijeđenom motoristu

Screenshot: Google Maps

Pijani Riječanin (62) jučer je izazvao prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 48-godišnji motociklist, pa potom pobjegao.

Nesreća se dogodila nešto iza 16 sati u riječkom kvartu Srdoči. Vozaču koji je skrivio nesreću izmjerena je koncetracija alkohola u krvi od 2.33 promila.

"Krećući se ulicom Miroslava Krleže u jednom trenutku je prešao na lijevu stranu kolnika i udario u motocikl, riječkih registracijskih oznaka, kojim je 48-godišnjak upravljao iz suprotnog smjera. Od jačine udarca motociklist je s vozilom pao na kolnik i pri tome zadobio ozljede, a 62-godišnji vozač nije pružio pomoć ozlijeđenom motociklistu, niti je izvjestio policiju o nesreći već se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja", opisala je riječka policija.

Motociklist teško ozlijeđen

Ozlijeđeni motociklist je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja medicinske pomoći gdje su mu dijagnosticirane teže tjelesne ozljede.

Prometna policija je u manje od pola sata nakon nesreće pronašla 62-godišnjaka na području Srdoča i privela na kriminalističko istraživanje.Tijekom postupanja mu je alkotestiranjem utvđena navedena koncentracija alkohola u organizmu.

Završetkom istraživanja, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi, 62-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.