Roditelji u Engleskoj zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero male djece

Foto: Facebook

ISTRAGA u Britaniji pokazala je da je četvero djece u dobi od tri, četiri, šest i osam godina umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi roditelji zaspali sa zapaljenom cigaretom.

Riley John Holt (8), Keegan Jonathan Unitt (6), Tilly Rose Unitt (4) i Olly Unitt (3) poginuli su u veljači prošle godine kada je izbio požar u njihovoj kući u Staffordu.

Lokalni mrtvozornik, Andrew Haigh, kazao je kako je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare, piše Daily Mail.

Policija je prvotno pritvorila Natalie Unitt (26) i njezinog partnera Chrisa Moultona (30) zbog sumnje da su počinili ubojstvo iz nehaja. No, u kolovozu je britansko tužiteljstvo objavilo da ne poduzima daljnje mjere.

Djeca umrla zbog udisanja dima

Unitt je jučer tijekom istrage rekla kako pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti što je radila kada je izbio požar. Moulton, otac troje djece, također je dao iskaz, rekavši kako vjeruje da je požar započeo u prizemlju.

No, jučer je istragom utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja "dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja".

Tijekom saslušanja u Staffordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom.

Otac iskočio kroz prozor s najmlađim djetetom

Požar je izbio nešto nakon 2.40 sati 2. veljače prošle godine. Moulton je skočio kroz prozor na prvome katu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natalie Unitt je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti što se točno zbivalo kada je izbio požar, s time da je Moulton, koji je zadobio znatne opekline, kazao kako misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera.

Istražitelj Lee Richards naveo je da su izjave roditelja "bile kontradiktorne" te da on smatra da je "požar počeo u njihovoj spavaćoj sobi".

"Moje mišljenje je da se požar razvio u spavaćoj sobi. Otvoreni prozori pomogli su ventilaciji i potencirali požar", kazao je Richards.

Natalie Unitt je ispričala istražiteljima kako se sjeća da je pušila u krevetu i da je zaspala prije nego što je izbio požar.

Britansko tužiteljstvo priopćilo je kako nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv para.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.