RT: Rusija glasa o uvođenju obaveznog doživotnog zatvora za pedofile

PREMA nedavnim izmjenama kaznenog zakona koje su odobrili ruski zastupnici, serijski pedofili bi, zbog uzastopnog zlostavljanja maloljetnika, mogli ostatak svog života provesti u zatvoru.

Predsjednik Dume Vjačeslav Volodin rekao je da će se "kažnjavati oni koji su ranije bili osuđeni za nasilna djela nad maloljetnicima ili počinili zločine nad dvoje ili više djece", piše RT.

"Nastavljamo s radom. Nama je od velike važnosti zaštititi djecu od zlostavljanja, od onih koji mogu iskoristiti svoj položaj za takve zločine", dodao je.

"Možemo ih poslati da rade u rudnicima"

Volodin je kazao da se pregovara i o uvođenju novih okolnosti kaznenog djela, uključujući ono ako nasilje počini osoba koja živi s djetetom, kao i netko tko je odgovoran za odgoj, obrazovanje i zaštitu maloljetnika. Dodao je da se i raspravlja o novom pristupu odsluženju kazne za pedofile.

"Možemo ih poslati da rade u rudnicima na sjeveru. To bi bilo mnogo gore od smrtne kazne", rekao je Volodin.

"Oni se ne mogu zvati ljudima, iako su u ljudskom tijelu"

Povjerenstvo će proučiti sve prijedloge novog zakona i raspravljati o tome 7. veljače.

Prema sadašnjem ruskom zakonu, maksimalna kazna doživotnog zatvora izriče se samo ako je kazneno djelo počinila osoba koja je prethodno bila osuđena za slično djelo i zlostavljala maloljetnika mlađeg od 14 godina. Novi zakon bi se odnosio na sva takva kaznena djela počinjena nad osobama mlađim od 18 godina.

"Doživotna robija je pravedna mjera za izolaciju degenerika. Oni se ne mogu zvati ljudima, iako su u ljudskom tijelu. Nadamo se da će ova mjera zaštititi djecu, obitelji i društvo od onih koji uzrokuju nepopravljivu štetu", napisao je Volodin na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.