Rusi pogodili tvornicu ulja, poginulo troje radnika u noćnoj smjeni

Foto: EPA

TRI su osobe noćas poginule u ruskom raketnom napadu na Ukrajinu, a četvrta je poginula u granatiranju jutros, rekli su ukrajinski dužnosnici. Ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko rekao je da su tri osobe ubijene tijekom noći bile radnici u pogođenom industrijskom objektu u središnjoj regiji Poltavi. Još je petero ranjeno, a jedna osoba vodi se kao nestala.

Šef predsjedničkog kabineta Andrij Jermak opisao je pogođeni objekt kao tvornicu biljnog ulja u okrugu Mirhorod, u regiji Poltava, i objavio fotografije na kojima se vidi kako gori. Klimenko je rekao da je požar kasnije ugašen. "Ljudi su radili noćnu smjenu", rekao je Jermak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rusija nema komentara

Oleksandr Prokudin, guverner regije Herson, rekao je da je 63-godišnja žena ubijena u današnjem granatiranju sela Sadove. Ukrajinska vojska priopćila je da je Rusija tijekom noći lansirala četiri projektila iz Crnog mora, od kojih su dva oborena.

Vojska je također rekla da je regija Krivij Rih u središnjoj Ukrajini pogođena u raketnom napadu. Lokalne vlasti priopćile su da je nekoliko privatnih kuća oštećeno, ali bez žrtava. Rusija, koja je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu prije 18 mjeseci, nije komentirala izvješća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.