Rusi žestoko napali Ukrajinu. "Lansirali su i balistički projektil"

Foto: Profimedia

Rusija je napala sjever, istok i jug Ukrajine, usmrtivši danas barem četiri osobe i ozlijedivši 37, rekle su ukrajinska vojska i lokalne vlasti. Noćašnji napadi ciljali su ukrajinske regije na prvoj crti bojišnice, Černihiv, Sumi, Harkiv i Donjeck, rekle su ukrajinske zračne snage putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Rusija je napala ukrajinske pogranične regije, a Kijev kaže da je upad u rusku regiju Kursk ranije ovaj mjesec za cilj imao oslabiti Moskvu za izvođenje takvih napada.

"Lansirali i balistički projektil"

"Većina projektila nije pogodila ciljeve", priopćile su zračne snage, dodavši da je Rusija lansirala balistički projektil Iskander-M, krstareći projektil Iskander-K i šest navođenih zračnih projektila. Ne navodi se koliko ih je uništeno.

U raketnom napadu na regiju Sumi stradala je jedna osoba, a ranjeno je najmanje 16 drugih, uključujući troje djece, rekle su lokalne vlasti na Telegramu. Oleg Sinehubov, guverner istočne regije Harkiv, objavio je da je u ruskim napadima ozlijeđeno najmanje 13 osoba, uključujući četverogodišnje dijete.

Ihor Terekov, gradonačelnik Harkiva, rekao je da je u gradu oštećen plinovod, da su srušene barem dvije kuće, a deset njih oštećeno. Zračne snage rekle su da je Rusija izvela devet napada dronovima, a da su ukrajinski zračni obrambeni sustavi uništili njih osam iznad regije Mikolajiv. 

Nastavili napade i tijekom dana

Ruski napadi nastavili su se tijekom dana u južnoj regiji Herson, pri čemu je jedna osoba poginula, a šest ih je ozlijeđeno, prema riječima Romana Mročka, šefa vojne uprave grada Hersona. Regionalni tužitelji u Sumiju rekli su da je u zračnom napadu u nedjelju poslijepodne pogođena stambena četvrt u selu Svesa, pri čemu su dvije osobe poginule, a dvije ozlijeđene.

U ratu koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine u veljači 2022. godine obje strane tvrde da ne ciljaju civile.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.