Ruski vojni avion navodno gađao kuću u Siriji. Ubijeno 7 civila, među njima djeca

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

SKUPINA za ljudska prava navodi da je ruski vojni zrakoplov danas bombardirao kuću u sjeverozapadnoj Siriji blizu turske granice pri čemu je ubijeno sedmero civila, uključujući četvero djece.

Volonteri Sirijske civilne zaštite požurili su u kuću kako bi uklonili tijela ispod ruševina.

Sirijski opservatorij za ljudska prava i oporbena medijska kuća Orient TV kažu da je ruski vojni avion nakon što je napao grad na sjevernijem području, izveo zračni napad na Jisr al-Shoghour u pokrajini Idlib.

Posljednja pobunjenička enklava u zemlji

U sjeverozapadnoj regiji Sirije nalazi se posljednja pobunjenička enklava u zemlji. Pokrajina Idlib je pod kontrolom Hayat Tahrir al-Shama, grupe povezane s Al-Qaidom, dok je sjeverna pokrajina Alep pod kontrolom pobunjeničkih skupina koje podržava Turska, piše AP.

Više od 90% stanovništva na tom području živi u ekstremnom siromaštvu oslanjajući se na humanitarnu pomoć. Sirijska vlada u Damasku, zajedno sa savezničkom Rusijom, često provodi zračne napade na tom području.

Turska je upozorila da namjerava pokrenuti novu vojnu operaciju usmjerenu na Sirijske demokratske snage, koje podržava SAD, na sjeverozapadu Sirije. Turska kaže da snage predvođene Kurdima predstavljaju sigurnosnu prijetnju i da se radi o terorističkoj organizaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.