S weba Škarinog autokluba misteriozno nestale informacije o Kolindi i Klemmu

Foto: Pixsell/Goran Stanzl/AK Siget

SA SLUŽBENE stranice Autokluba Siget nestale su gotovo sve obavijesti koje spominju njihova predsjednika Uprave Damira Škara, a nestala su imena i poznatih javnih osoba koje su spominjale u aktivnostima kluba. Od izbijanja afere nema ni popisa članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora, a nema više ni imena članova Stegovnog suda. 

Škaro u pritvoru

Podsjetimo, prije dva dana uhićen je predsjednik tog kluba Damir Škaro, kojeg je zaposlenica optužila za silovanje i prijetnje. Županijski sud u Velikoj Gorici jučer mu je odredio jednomjesečni pritvor, a Škaro ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tereti ga se za dva kaznena djela i to spolno uznemiravanje i silovanje. Nakon što je ispitan, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je 30 dana istražnog zatvora, što je sud i potvrdio. 

"On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio je iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, dio je ispovijesti silovane žene koja je u javnost dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije Provjereno Nove TV. 

Škaro je bio predsjednik Uprave AK Siget od 2004. godine, no sada na službenim stranicama, koje su pratile njegovo javno djelovanje, gotovo da nema spomena o tome.

Izbrisana povijest 

Nestala je i vijest o tome kako je predsjednica RH primila u službeni posjet Škaru koji joj je predstavio "najnoviji projekt koji je pred samim završetkom", svoju knjigu "Svjetske sportske legende i vjera u 21. stoljeću". 

"Dr.sc. Škaro zamolio je Predsjednicu RH da napiše predgovor za knjigu te se tako nađe među uglednicima koji su sudjelovali u nastanku nove knjige. Naime uvodnu riječ u navedenoj knjizi dali su biskup dr.sc. Ivan Šaško, akademik prof.dr.sc. Igor Rudan, prof.dr. Nino Raspudić, prof.dr. Ivice Šole, prof.dr. Josip Jurčević", stajalo je u obavijesti koje više nema na službenim stranicama AK Sigeta. 

Nestala je i vijest da je Škaro dobitnik nagrade HAK-a, nema ni vijesti da je AK Siget proslavio 40 godina postojanja te da ih je posjetila predsjednica Grabar-Kitarović. Nestala su i Škarina gostovanja na HTV-u, ali i informacija da je bio posebni izaslanik predsjednice.

Nestale javne osobe 

Nema ni članova Upravnog odbora Marinka Jurčevića, Miroslava Blaževića, Antonia Vuksana, Vjerana Zadra, savjetnika predsjednice Tomislava Madžara, Dinka Čuture, Miljenika Javorovića i zagrebačkog pročelnika Pavle Kalinića.  

Do jučer su se mogla vidjeti i imena Josipa Klemma koji je bio u Nadzornom odboru s Goranom Zovakom i Goranom Grgićem. Nema ni članova Stegovnog suda, Grge Luburića, Roberta Vatrova i Nenada Đukića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.