Sačekuša za Kikija: Pokušaj atentata na Kristijana Stojanovića, splitska policija šuti?!

PRIJE DVIJE večeri u Vukovarskoj ulici pucano je na Kristijana Kikija Stojanovića, a splitska policija o događaju uopće nije izvijestila javnost?!

Ujutro zapaljen štekat, a navečer pucano na Kikija

Pokušali smo provjeriti zašto. Glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj kazala nam je da je događaj tek jutros prijavljen Drugoj policijskoj postaji, no kako Index pouzdano doznaje policija je izvršila očevid na mjestu neuspjelog atentata, pred kafićem Sea Club. Nešto se tamo opasno događa, jer je rano ujutro zapaljen štekat kafića, a navečer je na istom mjestu pokušana likvidacija Stojanovića.

Hici su prohujali kraj Kikija dok je išao iz kafića prema svom automobilu. Pucala je osoba u automobilu koji se brzo udaljio. Djeluje kao klasična sačekuša. 

Kraljević Gudelj nam je potvrdila tek da su izvršili očevid zbog propucanog automobila i da su o tome izvijestili javnost. O drugim detaljima, kaže, ne može zbog - istrage.

Radili očevid na propucanom vozilu, na koga se pucalo policija ne zna?!

Unatoč našim nastojanjima, u policiji službeno nismo mogli dobiti informaciju jesu ili nisu nakon očevida saznali kome su hici bili namijenjeni. Moguće je i da nisu, što dovoljno govori o dometima splitske policije, koja još uvijek nije uspjela riješiti zagonetno ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića, koji je u prosincu prošle godine na Klisu ustrijeljen sa dva metka u glavu.

Njegov prijatelj Kristijan Stojanović posljednji ga je vidio živog. Ni on ne zna tko ga je likvidirao. Malo je nedostajalo da Kikija osumnjiče za ubojstvo Stipetića, jer su kod njega pronašli pištolj kalibra 9 milimetra. Vještačenje je, međutim, pokazalo da Kikijeva "devetka" ne odgovara čahurama koje su pronađene na mjestu ubojstva.

Mafijaška likvidacija na Klisu

Policija je mjesecima pokušala proniknuti u tajnu ubojstva koje ima sve karakteristike mafijaške likvidacije. Nisu uspjeli ništa utvrditi, premda je šef splitske policije Ivica Tolušić u nekoliko navrata najavio skoro rješavanje slučaja, koji navodno ima i međunarodnu dimenziju... 

Ništa se još ne zna ni oko zagonetnog nestanka 24-godišnjeg Petra Gilića, kojeg također povezuju sa Stojanovićem i Stipetićem.

Unatoč optimističnim najavama načelnika Tolušića kako će i to biti ubrzo riješeno, sada kada je on u Splitu, i taj slučaj čeka svoj rasplet.

Policija dotaknula dno, MUP vapi za temeljitim pospremanjem

Splitska policija, mora se priznati, pod aktualnim vodstvom, bilježi upravo katastrofalne rezultate. Ne samo da nema rješenja ubojstava i nestanaka osoba iz krim miljea, nedavni slučaj u Omišu pokazao je da policija nije u stanju odraditi ni bazični dio svog posla. Pustili su već osuđivanog obiteljskog nasilnika, koji je pijan i potpuno psihički rastrojen otišao po lovačku pušku kod prijatelja i s njom smaknuo svoju ljubavnicu.

Najtragičnije je svakako što u policiji smatraju da nisu pogriješili, već da su postupili po pravilima struke?! Bizarno u ovakvoj situaciji djeluje izjava Milijana Brkića, zamjenika ravnatelja policije, dana zbog privođenja sestre nestale Antonije Bilić jer je prijetila policajcu. Neće nitko nikome u Hrvatskoj prijetiti, kazao je Brkić, koji je očito zaboravio što se dogodilo u Omišu.

Tragična je ovolika nekompetencija ministra Tomislava Karamarka, koji ovih dana skuplja političke poene i gleda kako će se lansirati na upražnjeno mjesto Ive Sanadera. MUP naprosto vapi za temeljitim pospremanjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.