SAD JE JASNO Plenkovićev prijatelj ministar besramno je lagao o privođenjima zbog Fejsa

NAKON što je 22-godišnji Domagoj Mezak iz Našica priveden jer se na Facebooku rugao jednim riječima komentirao rad hrvatske policije, postalo je posve jasno da su nedavne izjave ministra unutarnjih poslova i premijerovog prijatelja Davora Božinovića bile besramne laži.

>> "POLICAJAC JE IZUČIO BIT DEBIL" Zbog komentara na Facebooku priveden još jedan mladić

>> Mladić koji se rugao policajcu mogao bi završiti u zatvoru


>> Policija se oglasila o privođenju u Našicama zbog komentara na Fejsu


Podsjetimo, Božinović je prije nekoliko dana komentirao seriju privođenja zbog prijetnji upućenih društvenim mrežama.

"Policija reagira isključivo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje", tvrdio je Božinović


"Ne radi se ni o kakvim kritikama pa čak ni elementima vrijeđanja, na što ni u jednom od tih slučajeva nije reagirala policija. Policija reagira isključivo kad su u pitanju ozbiljne prijetnje za život i integritet osoba i to je nešto što je temeljni posao hrvatske policije", rekao je Božinović.

No, samo četiri dana nakon toga ispostavilo se da policija zbog komentara na Facebooku privodi i kad se ne radi o prijetnjama, a naročito ne "ozbiljnim prijetnjama za život i integritet osoba".

Tako je danas mladi Domagoj Mezak iz Našica priveden jer se na Facebooku rugao policajcima sljedećim riječima: "Nema policajac nikakvu visoku školu, upravo zato je i postao policajac jer nije u stanju završit ikakve škole, izučio je bit debil i slušat zapovijedi, svaka čast. Ti si očito pandur i već po komentarima vidim debilčina kao i većina vas, ne vidiš neke stvari i jednostavno odjebi od pametnijih rasprava ako si glup kao kurac".

Čime se bavi policija? Praćenjem komentara na Pernarovom Fejsu


Ukratko, radi se o komentaru kakvih se dnevno na Facebooku objavi na tisuće. Još je zanimljivije saznanje da policija očito pažljivo prati Facebook profil saborskog zastupnika Ivana Pernara i još pažljivije čita komentare ispod brojnih Pernarovih objava. Nije se, dakle, radilo o ometanju policajca u obavljanju službene dužnosti nego o - komentaru na Fejsu.

Mladića iz Našica sumnjiči se da komentarom na Facebooku počinio prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Navedeni članak glasi: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti državne valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana."

Poruka je jasna - pazite što pišete


Iako je, dakle, Plenkovićev prijatelj koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, prije samo nekoliko dana uvjeravao da policija ne privodi ni zbog kritika ni zbog vrijeđanja na Fejsu, ispostavilo se da to itekako čini. Ukratko, mladić bi mogao zaglaviti u zatvoru na čak 30 dana jer se na Facebooku narugao policajcu.

Poruka je savršeno jasna - uz političare, na Facebooku su posebno zaštićeni i policajci. Pazite što pišite, jer možete završiti kao Domagoj Mezak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.