Sanader zakasnio pola sata na javljanje kod suca istrage i ostao na slobodi

"NIJE riječ o kašnjenju već sam se morao iskoordinirati sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem kako bismo zajedno ušli na sud", rekao je danas novinarima, prije nego što će ući u zgradu Županijskog suda u Zagrebu, bivši šef HDZ-a Ivo Sanader nakon što je izašao iz taksija.

Nova verzija uključuje automobil odvjetnika

Naime, Sanader je kasnio dobrih pola sata na javljanje kod suca istrage. Podsjetimo da je Sanader pušten na slobodu uz mjere opreza pa mu je tako oduzeta putovnica, a svakog se prvog ponedjeljka u mjesecu u devet sati ujutro mora javljati sucu istrage.

No, nakon što je Sanader izašao iz prostorije suca istrage, malo je promijenio razloge kašnjenja.

"Radilo se o problemima s automobilom odvjetnika Suića", objašnjavao je Sanader dodajući da se zbog kašnjenja ispričao sudu. Kaže i da nisu upozoreni zbog kašnjenja.

Bez obrane pred novinarima

"Nije valjda da mislite da ću sada svoju obranu reći ovdje", rekao je Sanader okupljenim novinarima koji su htjeli komentar vezan uz podizanje optužnice za Fimi-mediju, a nije htio posebno komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomoćnika glavnog ravnatelja policije. 

Nema sankcija za Sanadera

"Za sada sud neće razmatrati ukidanje mjere opreza samo iz tog razloga što se radilo o jednom kašnjenju", istaknula je zamjenica glasnogovornika suda Ivana Kršul komentirajući kašnjenje Ive Sanadera. Podsjetila je kako se mjere opreza po službenoj dužnosti preispituju svaka dva mjeseca. 

"Tada će se ustvrditi je li se optuženik pridržavao mjera opreza na način na koji mu je ona bila naložena", rekla je na kraju Kršul.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.