Sanaderovo krstarenje vrijedno je 200 do 300 tisuća proračunskih kuna: Plaćamo mu ljetovanje

POBJEGLI Ivo Sanader još uvijek uživa sve blagodati i povlastice koje idu uz njegovu bivšu funkciju pa tako osim premijerske plaće, bivši šef Vlade ima i najbolju moguću sigurnosnu pratnju na svom krstarenju na 18 metarskoj jahti "Malo vitra" koju mu Hrvatska u ovom trenutku može pružiti.

Štoviše, kako smo otkrili, krstarenje bivšeg premijera hrvatske državne obveznike, uključujući sada i sve one koji plaćaju krizne namete, stoji između 200 do 300 tisuća kuna kada se u izračun uključe i sve sigurnosne mjere! No, krenimo redom.

Pomorskih policajaca ionako ima premalo

Sanaderovo "Malo vitra", inače tip jahte Akir-18 koja je dodatno luksuzno prerađena, danonoćno prati plovilo Policijske uprave šibensko-kninske P-203 "Krapanj" koje predstavlja nešto najbolje čime raspolaže pomorska policija. "Krapanj" je u šibenskom akvatoriju stekao status legende jer je više puta angažiran u spašavanju života ljudi na udaljenim otocima, a za njega kažu da je praktički nepotopiv te je neprocjenjiv u uvjetima kada ostali brodovi ne mogu isploviti za vrijeme nevremena, a ne mogu intervenirati ni helikopteri.

Podsjetimo, prošle se godine pisalo da šibenskih policajaca i nema dovoljno kada je riječ o navali talijanskih gostiju u kolovozu, a ovog ljeta nema ni "Krapnja" jer moraju čuvati Sanadera na njegovu odmoru.

Sanader potpisao radni nalog u NC Prgin

No, da Sanader zaista uživa u šibenskom akvatoriju, otkrivajući sve do sada njemu nepoznate uvalice i otoke, dokazuje nam iz naš izvor koji kaže da su svi radni nalozi u Nautičkom centru Prgin u Šibeniku za jahtu "Malo vitra" navodno izdani na Sanaderovo ime gdje je i servisirana prije isplovljenja.

No zanimljivo je bilo otkriti koliko državni proračun stoji angažman dva policajaca koji služe na P-203 kao i svi ostali troškovi oko sigurnosti bivšeg premijera. Do službenog podatka je nemoguće doći, jer to spada u sigurnosne mjere, no usporedbom sa sličnim poslovima pratnje visokih državnika i VIP-gostiju Jadranom taj iznos mogao bi biti oko 200 do 300 tisuća kuna. Naime, tu treba ubrojiti sav prekovremeni rad i dnevnice policajcima kao i gorivo te podatak koliko će uopće trajati Sanaderovo uživanje.

Prema Zakonu - može

Policija o ovom službeno ne želi i ne može razgovarati. Naime, prema važećim zakonima bivši premijer i dalje ima pravo na čuvanje kao i u vrijeme kada je bio šef Vlade, dok mu MUP to mora i dopustiti koristeći sva "materijalno-tehnička sredstva koja su im na raspolaganju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.