Sanja Bilač podnijela Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog Zapadne obale

KAO ŠTO je i najavila, Sanja Bilač, predsjednica HDZ-ovog kluba vijećnika u Gradu Splitu, podnijela je danas Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog Zapadne obale. U Gradu je tražila odgovore na svoja pitanja, no nije ih dobila.

Prijavom se za kaznena djela krivotvorenja službene isprave, zloporabe položaja i ovlasti te nesavjesnog rada u službi sumnjiče Ružica Batinić Santro, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša te Ljiljana Barić, voditeljica odsjeka za prostorno uređenje.

Podvaljen stari projekt Zapadne obale?

Priča je već poznata. Ministarstvo zaštite okoliša dalo je suglasnost u rujnu prošle godine, a idejni projekt za uređenje Zapadne obale izabran je tek u studenom. Bilač je još na sjednici Gradskog vijeća prije mjesec dana ustvrdila kako je Ministarstvu podvaljen stari projekt i kako se radi o evidentnoj zloporabi položaja i ovlasti.

Bilač je sporno i što se nije uvažila studija valovanja koja je za 6 milijuna kuna izrađena za mandata Kerumovog prethodnika Ivana Kureta. Po njoj je nužno poduzeti određene zahvate na produljenju lukobrana kako se ne bi doveo u pitanje trajektni promet u gradskoj luci.

"Smatram odgovornim i gradonačelnika Keruma. Sasvim je jasno da se ovim pogodovalo poduzetniku Kerumu", obrazložila je Bilač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.