Dva avioprijevoznika od putnika više ne traže maske unutar Skandinavije

Ilustracija: EPA

DAN nakon što je Švedska odlučila ukinuti obvezu testiranja na koronavirus za cijepljene osobe bez obzira na simptome, iz Skandinavije stiže još jedna vijest.

Zrakoplovne kompanije SAS i Norwegian od ponedjeljka na svojim letovima unutar Skandinavije, dakle Norveške, Švedske i Danske, više neće zahtijevati korištenje maski.

"S obzirom na to da su sve tri skandinavijske zemlje otvorene za putovanja te da su ukinule epidemiološka ograničenja, više ne vidimo potrebu zahtijevati nošenje maski na svim domaćim letovima, kao i letovima između Danske, Švedske i Norveške", rekla je za Švedski radio glasnogovornica SAS-a Freja Annamatz.

"Nema potrebe nositi maske zbog smanjenog rizika od infekcije"

Isto objašnjenje na svojim je web stranicama objavio Norwegian, napisavši da je kompanija od svojih putnika zahtijevala da koriste maske od 17. lipnja 2000. godine, no kako zbog smanjenog rizika od infekcije za takvo nešto više nema potrebe.

Oba prijevoznika naglasila su kako će zbog međunarodnih propisa na svim njihovim letovima izvan Skandinavije i dalje biti obavezno nošenje maski.

U prošlih mjesec dana sve tri skandinavske zemlje redom su ukinule sve epidemiološke mjere, pa tako i obvezu nošenja maski u raznim situacijama, dok u Švedskoj ni u jednom trenutku pandemije nije postojala takva obveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.