Saudijska Arabija pozdravila ubojstvo Bagdadija: Iskrivio je sliku islama

Foto: Epa

SAUDIJSKA ARABIJA pozdravila je danas smrt vođe skupine Islamska država (IS) Abu Bakr al-Bagdadija u Siriji i dodala da je njegova organizacija "iskrivila sliku islama i muslimana diljem svijeta".

Saudijska vlada je pratila objavu američkog predsjednika Donalda Trumpa o uspjesima potrage i eliminaciji šefa Islamske države, terorista Abu Bakr al-Bagdadija, rekao je glasnogovornik saudijskog ministarstva vanjskih poslova.

“Nastavit ćemo se boriti protiv terorizma”

"Saudijska vlada cijeni goleme napore američke administracije koja je tragala za članovima te opasne skupine koja je okaljala sliku islama i muslimana diljem svijeta i u brojnim zemljama, među kojima i u Saudijskoj Arabiji, počinila strahote i zločine protivne temeljnim ljudskim vrijednostima", dodao je glasnogovornik.

Dodao je da će Saudijska Arabija "nastaviti sa saveznicima na čelu kojih su Sjedinjene Države, borbu protiv terorizma, njegovih izvora i terorističke ideologije".

Aktivirao samoubilački pojas s eksplozivom

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u nedjelju u Washingtonu da je ubijen čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi u operaciji američkih snaga provedenoj tijekom noći u Siriji. Al-Bagdadi se ubio tijekom američke operacije aktiviranjem samoubilačkog pojasa s eksplozivom.

Pod al-Baghdadijevim vodstvom Islamska država, koja je u jednom trenutku kontrolirala velika područja Iraka i Sirije, provodila je jezive napade na vjerske manjine te napade na pet kontinenata u ime jednog oblika ultrafanatičnog islama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.