SDP u Splitu miče svoje članove iz nadzornih odbora gradskih firmi, ali direktori ostaju

Foto: Index

SPLITSKI SDP povlači svoje ljude iz nadzornih odbora, upravnih i muzejskih vijeća gradskih firmi i ustanova. To je odluka Gradskog odbora, na kojem se neki dan čak i glasalo o tome trebali dogradonačelnica Aida Batarelo dati ostavku na svoju funkciju. 17 ih je glasalo da ostane na dužnosti, šest je bilo protiv, a šest suzdržano.

Očekuje se, dakle, da se SDP-ovci masovno udalje iz nadzornih tijela, no od onih koje vode gradske firme, direktora Stanouprave, Vodovoda i Parkova, nije zatraženo da daju ostavke. Tako će Marko Šundov, Zdravko Mulić i Zoran Barac i dalje ostati na svojim pozicijama, a to nam je bilo posebno zanimljivo s obzirom na posljednja zbivanja u Stanoupravi i aferu sa pozajmicom koju je direktor Šundov dao partneru potpredsjednika Nadzornog odbora Stipe Mađora, koji je sa 85 tisuća kuna u kampanji 2013. godine darivao SDP i Ivu Baldasara.

Šef splitskog SDP-a: O pozajmicama Stanouprave doznao sam čitajući Index

Parić nam je otkrio da je o aferi u Stanoupravi doznao čitajući Index, upravo kao i predsjednik Nadzornog odbora SDP-ovac Ante Martinis, koji nam je priznao da na zadnjoj održanoj sjednici nije shvatio da su tri pozajmice isplaćene istoj firmi, a pogotovo da bi se radilo o Jukić-damu Danijela Jukića, partnera Stipe Mađora, kolege iz Nadzornog odbora.

"SDP mora napraviti radikalnu distancu"

Pitali smo Parića koliko takav Nadzorni odbor ima smisla kada članovi ne znaju što im se događa u firmi, već to moraju saznati iz medija.  

"Sve što ste naveli, a i druge stvari, dovele su do toga da SDP mora napraviti radikalnu distancu. Povlačimo sve naše ljude van nadzornih odbora i ne želimo sudjelovati u upravljanju na taj način. Ako se tamo nešto dešavalo, nije stvar SDP-a, nego drugih institucija. Direktor Šundov vodi Stanoupravu temeljem menadžerskog ugovora, sukladno zakonima o poslovanju. Mislim da stranka nije ona koja treba propitivati što je bilo i kako je bilo. Iskreno govoreći, mi ove dane imamo dogovor za razgovor sa Šundovom da i mi razjasnimo neke stvari koje se dešavaju u Stanoupravi", kazao nam je Parić.

Što će drugovi sa Bačvica prirediti bivšem šefu za kraj mandata? 

Situacija sa SDP-om u Splitu ostaje tako i dalje shizofrena. Parić i društvo kunu se da su oporba, međutim, Aida Batarelo, članica predsjedništva splitskog SDP-a, i dalje je uz Baldasara. No, Parić tvrdi da će Batarelo biti uz SDP. Djeluje totalno nespojivo, a više će se znati kada Baldasar uđe u boj za proračun i izmjene GUP-a u Gradskom vijeću. Kao prava oporba, drugovi sa Bačvica trebali bi potopiti bivšeg šefa i ostaviti ga da se koprca ostatak mandata u formi fikusa. Sve drugo značilo bi da u SDP-u deklariraju jedno, a podvaljuju drugo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.