Šef HEP-a o nazivanju Filipovića lažljivim smećem i psovanju: Nisam bio vulgaran

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić reagirao je na pisanje tjednika Nacional koji je u današnjem izdanju objavio detalje sastanka na kojem je Barbarić navodno ministra Davora Filipovića nazvao "lažljivim smećem" i opsovao mu majku. 

"Dostavljamo reagiranje Hrvatske elektroprivrede na članak pod naslovom 'Tajni detalji sastanka u Vladi na kojem je Barbarić napao Filipovića: 'J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo', autora Berislava Jelinića i Orhideje Gaure, koji je danas, 18. srpnja 2023., objavljen na stranicama 18-22 u tiskanom izdanju Nacionala:

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić pod pravnom i materijalnom odgovornošću odbacuje svaku mogućnost korištenja vulgarnog jezika, kako se u naslovu i tekstu ističe u gore navedenom članku u Nacionalu", navodi se u reagiranju HEP-a.

Zanimljivo je da šef HEP-a nije demantirao da se verbalno obračunao s ministrom Filipovićem pred premijerom Plenkovićem, tek je demantirao da je koristio "vulgarni jezik".

Podsjetimo, Nacional je objavio da je u vladi nakon izbijanja plinske afere održan sastanak na kojem su bili Plenković, Filipović, predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić i njihovi bliski suradnici iz HEP-a i vlade. "Barbarić je napao Filipovića nazvavši ga lažljivim smećem. Potom ga je opsovao. Rekao mu je doslovno da će mu jebati mater", rekao je Nacionalov izvor. 

Tjednik još navodi kako je Plenković tada započeo operaciju pokušaja zaustavljanja afere te se više puta odvojeno sastajao s Filipovićem i s Barbarićem te da očekuje da se Filipović i Barbarić pomire i da se prestanu napadati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.