Šef HUP-a: Bog nije poskupio ni sunce ni vjetar ni vodu, a sve troje daje upravo bog

ŠIROM svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, već neko vrijeme govori se o poskupljenju energenata, prvenstveno plina i struje.

Iako je očito da će do poskupljenja struje i plina neupitno doći, električna energija je već poskupjela, ali samo za poslodavce.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca poskupljenje struje za poduzetnike ne smatraju opravdanim jer Hrvatska struju ne proizvodi iz fosilnih goriva, nego i iz obnovljivih izvora energije. Taj argument je u razgovoru na RTL na zanimljiv način iznio direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić.

"Bog nije poskupio ni sunce ni vjetar ni vodu, a sve troje daje upravo Bog"

"Koliko ja znam, Bog nije poskupio ni sunce ni vjetar ni vodu, a sve troje daje upravo Bog. Prema tome, to ne bi smjelo biti na udaru općeg poskupljenja električne energije", kaže Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca. 

Ćorić kaže da poskupljenja za građane neće biti još par mjeseci

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić jutros je rekao da struja i plin za hrvatska kućanstva neće poskupjeti - idućih nekoliko mjeseci.

"Do 31. ožujka iduće godine ne treba očekivati rast cijene plina za kućanstva", rekao je Ćorić i dodao da je vrlo važno da zimsku sezonu grijanja prođemo na taj način.

"Što se tiče cijene struje, u sljedećih nekoliko mjeseci također očekujemo stabilnu cijenu", rekao je.

Ipak, gotovo je sigurno da će i struja i plin sljedeće godine poskupjeti. Proizlazi to iz odgovora koje je Index nedavno dobio iz HEP-a i zagrebačke Gradske plinare, ali i Instituta Hrvoje Požar.

>> Iduće godine skuplji plin i struja? Energetski institut: Stižu turbulentnija vremena

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.