Šef Porezne uprave preko računa svoje umirovljene majke vrtio milijune kuna?

PREKO računa umirovljene majke šefa zagrebačke ispostave Porezne uprave Zdravka Markača, prvookrivljenog u slučaju "Dubai", prošli su milijuni kuna, piše Jutarnji list. Uskok i financijska policija još uvijek provjerava o kakvim se transakcijama radi i imaju li one veze sa sinovim poslom. Markačeva imovina, kao i imovina ostalih uhićenih u primanju 35.000 eura mita u akciji Dubai, provjerava se već tjednima.

I dok kod ostalih privedenih navodno nema sumnjive imovine, istražitelji su, kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, utvrdili da Markač i članovi njegove obitelji imaju nekretnine u vrijednosti od nekoliko milijuna eura. Podaci o imovini prikupljaju se radi podnošenja zahtjeva za njenom blokadom, kao i zbog oduzimanja sve one imovine koja je stečena kriminalnim radnjama.

Osim nekoliko stanova i vrijednih zemljišta, poslovnih prostora i vikendica na moru, u vlasništvu Markačeve obitelji se nalazi i plovilo, ali zato nitko od njih nema u svom vlasništvu nikakav automobil. Podsjetimo, ranije se pisalo kako je Zdravko Markač vozio skupocjeni Porsche, a njegov sin Lamborghini.

Spomenute automobile su, prema pisanju Jutarnjeg lista, Markač i njegov sin dobili na korištenje od jednog poduzeća koje ih je uzelo na leasing. U ladici Markačevog stola policajci su navodno prilikom pretresa pronašli dokumentaciju vezanu uz poslovanje tog poduzeća sa sjedištem u Hebrangovoj ulici u Zagrebu i sad istražitelji provjeravaju je li Markač možda pogodovao tom poduzeću.

I.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.