HDZ-ov šef Stožera večerao u hotelu pa lagao da nije. Župan: Njemu je teško

Foto: Čitatelj Indexa

DOŽUPAN Šibensko-kninske županije Nikola Blažević (HDZ), koji je ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, snimljen je u društvu još šestero ljudi na večeri u hotelu Ivan u Kninu. Sam Blažević je jučer otvoreno lagao Indexu kazavši kako je fotografija snimljena u "nečijoj kući".

> HDZ-ov šef Stožera snimljen na večeri, on kaže da to nije hotel. Pogledajte slike

Danas je pak priznao da je kršio mjere, ali i dalje tvrdi da fotografija nije snimljena u hotelu.

> Šef Stožera koji je jeo s društvom u hotelu ne želi dati ostavku

Danas smo razgovarali s Blaževićevim nadređenima i pitali ih hoće li biti smijenjen kao šef lokalnog Stožera.

Iz Nacionalnog stožera kazali su nam da je za njegovu smjenu odgovorna županijska skupština, stoga smo razgovarali s predsjednikom županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljkom Dujićem. On je za Index rekao da će odluku o dožupanu Nikoli Blaževiću donijeti sutra.

"Nisam pobornik medijskog linča"

"Sagledavamo kompletne činjenice i sutra ćemo se oglasiti. Nisam pobornik medijskog linča i suda bez argumenata. Tražio sam jutros očitovanje od Blaževića, vjerujem da ćemo ga do sutra imati. Treba više od jednog dana da se sve istraži. On se očitovao putem Facebooka, a mene zanima istina, dogovorili smo se da sutra imam istinu. Sigurno ćemo napraviti ono što je u interesu naše županije i javnosti", rekao nam je Dujić.

Dujić: Pitanje svih pitanja je je li to u hotelu ili nečijoj kući

Navodi kako je u ovom slučaju glavno pitanje je li točno da je Blažević bio u hotelu.

"On je jasno kazao da je Ante Blažević njegov prvi rođak. Pitanje svih pitanja je je li to, kako tvrde, u prostoru javne namjene, hotelu ili je u privatnoj kući, gdje živi Ante Blažević. To je najspornije u svemu. Druga stvar je kad utvrdimo to, onda ćemo znati je li točna izjava dožupana da se radi o nečijoj kući u Kninu. Mjere su da se poštuju i provode, a mi koji predstavljamo građane moramo biti ogledalo provođenja svih mjera, nevezano za Blaževića. Vrlo je bitno da čovjek koji se bavi javnim poslom govori istinu. Mi imamo svoj način kako ćemo provjeriti, nećemo slati policiju. Ako je javni prostor, u današnje doba interneta sigurno je interijer hotela stavljen na internet. Sutra ćemo vam reći", kazao nam je Dujić, iako smo mu rekli da smo već objavili slike hotela te da se interijer poklapa s mjestom gdje je fotografiran Blažević.

"Vidio sam slike, sutra ću vam sve reći", kazao nam je Dujić.

Župan Pauk: Zanemaruje se sve drugo što je učinio

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u razgovoru za Index rekao je da mu je teško sve skupa komentirati.

"Žao mi je što ga se konotira na taj način i zanemaruje sve drugo što je učinio. Teško je i njemu. Svjestan je da je pogriješio. On već skoro godinu dana radi težak posao. I njemu je žao, kao i meni, što se ovo ovako dogodilo. Teško mi je suditi čovjeka po tom jednom događaju s obzirom na sve drugo što je dao. To je čovjek koji je maksimalno angažiran u svom poslu", rekao je za Index župan Pauk.

Navodi i kako nije na njemu da ga smjenjuje.

"Po zakonu ne stoji da ga ja smijenim, ja ga samo mogu razriješiti ako Nacionalni stožer tako procijeni", rekao nam je kratko Pauk.

U Županiji se prave da još moraju provjeriti ono što je kristalno jasno

Fascinantno je kako predsjednik županijske skupštine Dujić i dalje ne može konstatirati notornu činjenicu, koju jasno dokazuju fotografije koje je jučer objavio Index. Dožupan i šef lokalnog Stožera očito je večerao u hotelu, što fotografije hotela neupitno dokazuju. No u Županiji sugeriraju da je i dalje moguće da se radi o kući, a ne o hotelu. 

Na fotografiji je hotel Ivan u Kninu, vide se iste žardinjere s cvijećem i zavjese kao i na fotografiji na kojoj je Blažević s društvom.


Index je u posjedu još jedne fotografije iz kninskog hotela Ivan. Stol u pozadini slike i žardinjere su iste kao na fotografiji dožupana s društvom

Trut: Zatražili smo očitovanje

Damir Trut, ravnatelj civilne zaštite, za Index je rekao da su zatražili Blaževićevo očitovanje.

"S obzirom na to da nije zaprimljena službena zabilješka o predmetnom događaju, nego se o istom saznalo iz medija, od načelnika Stožera Šibensko-kninske županije odmah je putem Operativnog centra civilne zaštite zatraženo očitovanje", kazao je Trut.

Trut nam je kasnije rekao da još nisu dobili Blaževićevo očitovanje.

Pomozite Županiji i Stožeru i u anketi odgovorite na pitanje: Je li fotografija šefa šibenskog Stožera snimljena u hotelu ili kući?

 


*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.