Šefica naložila, povjerenik realizirao: Sanader izbacio Dolića zbog Sanadera

ANTE DOLIĆ, bivši solinski gradonačelnik i jedan od utemeljitelja HDZ-a, potjeran je iz stranke. Glave mu je došao intervju u Slobodnoj Dalmaciji. Kazao je kako HDZ i dalje vode Sanaderovi kadrovi. Bila je to uvreda preko koje šefica stranke nije mogla prijeći.

Potjerali ga, a ništa krivo nije rekao

Jaca je naložila, a šut kartu realizirao povjerenik za Splitsko-dalmatinsku županiju Ante Sanader. Potjerao Sanader Dolića zbog Sanadera. A ruku na srce, ništa nije Dolić krivo rekao. Samo zna se, svak' se češe gdje ga svrbi. A da je Kosorici puna kapa prethodnika, to je valjda svima poznato.

Drama u Splitsko-dalmatinskom HDZ-u ulazi tako u završnu fazu. Lakoća s kojom je Dolić pometen zorno pokazuje da stranka više ne dozvoljava soliranja, pa i kad dolaze od onih koji su s Tuđmanom stvarali stranku.

Strategija novih lica

Još se ne zna tko će na upražnjeno mjesto Krune Peronje. Ambiciju da zasjedne u šefovsku fotelju Splitsko-dalmatinskog HDZ-a i dalje ima bivši šef županijske Hvidre Kristijan Petric, koji je posljednjih dana u čestom kontaktu sa Kosoricom, koju je za posjeta Splitu redovito darivao buketom ruža.

Teško, međutim, da će i cvijeće pomoći, Petric nema ni HDZ-ovu člansku iskaznicu i prilično je teško vjerovati da će se šefica stranke odlučiti na tako jedan radikalan potez. Svoju šansu vjerojatno imaju i mladi Jadrankini jastrebovi, poduzetni duo iz Lučke uprave Domagoj Maroević i Ante Mihanović. Knjižicu makar imaju, to nije sporno, a kao članovi Mladeži lijepo bi se uklopili u Jacinu novu strategiju novih lica, kojom, čini se puca za izbore.

Stara lica su već poprilično izlizana i svi su više-manje "konektirani" sa Sanaderom. Ivom. A to šefica nikako ne voli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.