Šefica sindikata: Neslužbeno smo čuli da nije bilo propusta u slučaju male Nikoll

Foto: Facebook

PREDSJEDNICA Hrvatskog sindikata socijalnih radnika Jadranka Dimić kaže da, prema neslužbenim informacijama, nalaz stručnog nadzora Komore socijalnih radnika u slučaju male Nikoll nije utvrdio propuste Centra.

"To znači da ovih propusta zbog kojih je smijenjen ravnatelj i zbog kojih je premještena ona socijalka nije bilo, ali ne mogu vam objasniti detalje dok ne vidim nalaz", kaže Dimić.

Jasno je, kaže, tko je krivac za smrt dvogodišnje djevojčice.

"Roditelji su definitivno krivi, oni su ubili dijete. Ima li u nalazu nekakvih propusta, ja zaista ne znam", rekla je predsjednica sindikata.

"Ravnatelja jedna rečenica koštala karijere"

Iako se čini da nalaz nije utvrdio propuste, ravnatelj Centra je smijenjen zbog jedne nezgodne rečenice, smatra. Radi se o rečenici koju je Branko Medunić rekao za Index: "Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to sama uradila, to će utvrditi liječnici i policija."

"Ravnatelj je imao jednu rečenicu koja ga je koštala karijere. Ja mogu u dobroj vjeri reći da je to bilo zbog stresa i da je on imao potrebu istog časa se braniti, ali mislim da se na taj način ne rješavaju problemi u sustavu, da to ne može ići tako. Osim toga, prije dvije godine je pomoćnica ministrice Maja Vučinić Knežević poslala naputak svim ravnateljima da se ni na koji način ne mogu miješati u stručni rad djelatnika, pa ne vidim nikakav razlog da se postupa na ovaj način. Imali smo četiri ministra, znači da svaki put radimo drugačije?" kaže Dimić.

Napominje da zbog trenutne situacije imaju problema u pronalaženju ravnatelja i navodi primjer centra u Splitu.

"Mi imamo problem da nam se sad ne javljaju ravnatelji. Drugi najveći centar u Hrvatskoj, onaj u Splitu, imao je natječaj na koji se nitko nije javio", kaže.

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.