Šefica sindikata u štrajku: Umjesto ponude dobili smo ucjenu

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković ustvrdila je da su na sastanku s ministrom pravosuđa i uprave u vezi sa zahtjevom za povećanjem plaća djelatnika u pravosuđu umjesto ponude dobili ucjenu. 

Šušković je nakon sastanka u Ministarstvu rekla novinarima kako im je ponuđeno da potpišu sporazum u kojem se navodi da se dogodilo povećanje u prvoj fazi (180 i 60 eura), koje je vladinom odlukom isplaćeno svim državnim službenicima i zaposlenima u javnim službama te da im se nudi potpisivanje sporazuma po kojem će se u 2024. povećati plaće u pravosuđu kroz uredbe o koeficijentima i platne razrede. 

"Vlada će sutra donijeti odluku o neplaćanju dana provedenih u štrajku"

Upozorila je da će vlada sutra donijeti odluku o neplaćanju dana provedenih u štrajku ako ne prihvate takav sporazum te najavila da će predstavljeni prijedlog dati članstvu na izjašnjavanje i potom odlučiti "o konačnim zaključcima glede nastavka štrajka" u kojem su djelatnici u pravosuđu već šesti tjedan.

Šušković je rekla da u sadržaju sporazuma nema prijedloga povećanja u vidu dodatka ili bilo kakvom drugom obliku povećanja do donošenja uredbi pa smatra da se na neki način radi o ucjeni. Dodala je kako nije sigurna da će njihovo članstvo to prihvatiti.

Upitana za mogućnost obustave rada i na hitnim predmetima, rekla je da je to izgledno s obzirom na izuzetno nezadovoljstvo sindikalnog članstva koje smatra da je zanemareno, ignorirano i podcjenjivano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.