Šefica sinjskog SDP-a: Neću biti načelnica policije u Splitu, na to mjesto treba profesionalac

VEĆ PAR mjeseci po splitskoj Policijskoj upravi raspreda se kako će na mjesto načelnika žena, i to šefica sinjskog SDP-a Nataša Poparić. Već je bila u Policijskoj upravi, i to pune tri godine. Radila je kao šefica referade za prometne prekršaje, sve do 2005. godine kada odlazi u Grad Sinj. Prvo je bila tajnica, a danas je savjetnica sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana.

Čuli smo se danas sa Natašom Poparić. "Ne, ja neću biti načelnica Policijske uprave. Smatram, naime, da to mjesto zaslužuje profesionalac, a ne osoba koja dolazi iz politike. SDP se uostalom zalaže za depolitizaciju policije", izjavila je Poparić za Index.

Profesionalci, a HDZ-ovci?

Ipak, znači, ništa? Ne mora biti nužno tako. Novog ministra nismo htjeli uznemiravati, teško bi nam išta i rekao prije no što donese odluku o imenovanju novog šefa Uprave, koja je posljednjih deset godina, kao uostalom i cijeli MUP i SOA, umrežena provjerenim HDZ-ovim kadrovima. Pravi ljudi na pravim mjestima, reklo bi se.

Zbunjeni Karamarko

Nakon Ivine abdikacije napravljene su tek kozmetičke promjene, ništa se stvarno zapravo nije promijenilo u radu Uprave koja, recimo, nije bila u stanju uopće pronaći elemente kriminalnog djela u famoznom slučaju Wessels, koji je imao sve odlike slučaja Fimi media, i to godinama prije no što se glavni državni odvjetnik Mladen Bajić usudio ovako ofenzivno postaviti prema vladajućim strukturama.

Tada je Ivo još žario i palio i ovakva sloboda postupanja nije bila dopuštena. Policija u Splitu se, pak, za problem pobrinula na sebi svojstven način. Premda je u konačni dignuta i optužnica, nitko nije doveo u pitanje odgovornost u možebitnom zataškavanju tijekom policijske obrade slučaja. Donedavni ministar Karamarko javno se požalio kako mu je u glavi nastala konfuzija od tog slučaja te da još bistri što se zapravo dogodilo. Prošle su dvije godine, a on još uvijek nije ništa skontao.

Reference za šefa splitske policije Jarnjakovo kumstvo i Rončevićeva veza?!

Pitanje šefa splitske policije vrlo je značajno i zbog toga što sadašnja garnitura nije uspjela riješiti nijedan slučaj sa elementima mafijaškog obračuna. Tko je pucao na Lea Paurevića, ubio Ivu Stipetića, gdje je nestao Petar Gilić, sva ta pitanja i dalje su neodgovorena, a radi se sve o recentnim slučajevima, ne onima iz frižidera, za koje je ministar Ostojić najavio oformljavanje posebnog tima.

Puca se i ubija, a sve što smo posljednje dvije godine vidjeli, bilo je to da ministar Karamarko uopće nema povjerenja u domaći kadar tako da je sve načelnike dovodio iz ravnateljstva. Prvo je Splićane poslu podučavao Josip Bukvić, kojem je Ivan Jarnjak vjenčani kum, a onda nas je sve skupa uveselio sad već legendarni Ivica Tolušić, čovjek kojeg su vezivali uz čvrstu struju slavonskog HDZ-a, prvo Glavaša, a onda Rončevića.  

Novi šef najbolje iz Splita

Kome će ministar Ostojić povjeriti da sredi taj džumbus od splitske policije? To će trebati biti čovjek čeličnih živaca, najbolje baš iz Splita, jer bi se valjda jedino tako mogao prekinuti permanentni sukob zavičajnih lobija koji već godinama traje u Policijskoj upravi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.