Šefu Cosa Nostre doživotni zatvor. Osuđen za bombaške napade, ubojstvo dječaka...

Foto: EPA

Žalbeni sud u Caltanissetti potvrdio je jučer kaznu doživotnog zatvora izrečenu zatvorenom šefu sicilijanske mafije Cosa Nostre Matteu Messini Denaru za njegovu umiješanost u desetke ubojstava, javlja Ansa.

To uključuje i bombaške napade 1992. godine u kojima su poginuli antimafijaški suci Giovanni Falcone i Paolo Borsellino. Sud je prihvatio zahtjev javnog tužiteljstva na dan kada Italija obilježava 31. godišnjicu bombaškog napada na Via D'Amelio u Palermu u kojem su ubijeni Borsellino i pet članova njegovog osiguranja.

Šef Cosa Nostre, koji je bio u bijegu 30 godina, uhvaćen je sredinom siječnja u klinici za rak u Palermu. Sada se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u L'Aquili.

Ubio 12-godišnjeg dječaka

Osim za atentat na Borsellina i Falconea, Messina Denaro je osuđen i za ubojstvo 12-godišnjeg dječaka Giuseppea Di Mattea. Godine 1993. pomogao je organizirati otmicu 12-godišnjeg dječaka, kako bi natjerao njegovog oca da odustane od svjedočenja protiv mafije. Dječaka je držao u zatočeništvu preko dvije godine (800 dana), a zatim su ga zadavili i njegovo tijelo otopili u kiselini.

K tome, Messina Denaro osuđen je i za bombaške napade na vjerska i umjetnička mjesta u Milanu, Rimu i Firenci u kojima je 1993. ubijeno 10, a ozlijeđeno 40 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.