Šegoni cijelo ljeto smiju graditi marinu jer je to "strateška investicija"

Foto: FaH/Index

OPĆINA Vela Luka odobrila je tvrtki Ovalis nova, u vlasništvu obitelji Šegon, nastavak radova na izgradnji luke nautičkog turizma sve do 15. kolovoza, pa se može reći kako će voljom općinskih vlasti, a uz prešutnu suglasnost mještana, ljeto 2019. godine u Veloj Luci obilježiti građevinski radovi.

Može se reći i da se Ivo Šegon, nominalni investitor i sin Branka, bivšeg doministra financija u SDP-ovoj vladi, nije držao obećanja izgovorenog prije nekih četiri mjeseca, da će radovi biti okončani do lipnja, ali Općina mu je, očito, spremna izlaziti u susret i produžavati rokove dokad god treba.

Evo što nam je u mailu o ovoj temi napisala općinska načelnica Katarina Gugić.

"Općinsko vijeće je velikom većinom glasova odobrilo investitoru Ovalis nova d.o.o. izvođenje radova na izgradnji luke nautičkog turizma od 10. 7. do 15. 8. 2019. godine za radove na izgradnji lukobrana za privez brodova. Manje pritužbe koje smo imali do sada zbog radova odnosile su se na rad noću koji nije dozvoljen, te je zabranjen Odlukom (22h - 07h). Izvođači su dužni pridržavati se uvjeta iz već izdanih odobrenja za korištenje javne površine uz predmetno gradilište. Također u tijeku su i instalaterski i obrtnički radovi na predmetnom objektu (dovršetku paviljona), ali oni nisu više obuhvaćeni Odlukom o zabrani", piše nam načelnica Gugić.

"Izvođaču su za period kada je radio bez dozvole Općinskog vijeća izrečene novčane kazne. Općina podržava projekt, ali isto tako investitor i izvođač moraju poštovati općinske odluke", veli prva osoba Vele Luke, pa iz navedenog izvlači pomalo neočekivani zaključak:

Načelnica tvrdi da se ne pogoduje Šegonima. LOL

"Nema riječi o tome da se pogoduje investitoru. Radovi su dozvoljeni, jer smatramo izgradnju luke nautičkog turizma strateškom investicijom na području turizma u Veloj Luci i u interesu nam je da čim prije započne s radom. Također, produljenje radova moguće je zatražiti i sukladno Odluci o privremenoj zabrani izvođenja radova na području Općine Vela Luka u 2019. godini. Svaki zahtjev za produljenjem koji je bio potpun smo uputili na Općinsko vijeća i vijećnici su ga podržali. Tako je bilo i sa zahtjevom za radove koje je radila Županijska lučka uprava", poručila nam je Katarina Gugić, načelnica Vele Luke.

Drugim riječima, onda tvrdi kako Općina ne pogoduje Šegonima kad im dopušta građevinske radove usred uvale tijekom cijelog ljeta, iako su najavljivali da će ih dovršiti do lipnja i iako su dosad kršili općinske propise. Uz to, premda su općinskom odlukom u Veloj Luci zabranjeni građevinski radovi nakon 15. lipnja, Šegonima je već odobreno još jedno produljenje roka i to do 30. lipnja.

Kao što smo pisali, u rujnu 2017. godine, Ivo Šegon potpisao je unosan ugovor s dubrovačko-neretvanskim županom i HDZ-ovcem Nikolom Dobroslavićem o koncesiji na gospodarsko korištenje luke nautičkog turizma - marine u Veloj Luci, čime je započela realizacija projekta uređenja i izgradnje marine, kapaciteta do 200 vezova, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna. Tvrtka Ovalis koja gradi marinu osnovana je u travnju 2017. za svega 20 tisuća kuna, a osnivačica je supruga i mama Ivna Šegon. Dva tjedna kasnije, Županija raspisuje natječaj i već 8. svibnja Ovalis dobiva unosan posao u Veloj Luci.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.