Seljak iz Srbije: Proglasili su me hrvatskim špijunom, a ja sam 90-ih tamo ratovao

Foto: Screenshot N1

Poljoprivrednik iz Vojvodine, član Udruge poljoprivrednih proizvođača Subotice, koji je među prosvjednicima koji danima blokiraju krak autoceste u Subotici, priveden je danas na ispitivanje u BIA-u, srpsku inačicu SOA-e, odnosno srpsku sigurnosno-obavještajnu službu.

Privedeni subotički poljoprivrednik u prostorijama BIA-e u Subotici proveo je nekoliko sati. 

Naveo je kako je priveden zato što se oglušio na poziv za razgovor, u kojem su pripadnici BIA-e htjeli provjeriti navode iz, kako je rekao, lažnog teksta u režimskim medijima, gdje je proglašen hrvatskim špijunom.

Najavio je tužbe protiv medija koji su to objavili.

"Priznajem da nisam otišao na razgovor na koji su me pozvali iz BIA-e, ali samo zato što sam bio duboko potresen i iritiran tim tekstom, gdje me proglašavaju za hrvatskog špijuna. Nemam državljanstvo ni Mađarske ni Hrvatske, a 1991. i 1992. godine proveo sam kao vojnik u Sloveniji i Hrvatskoj i smatram da sam zadužio ovu zemlju, a ne da budem optužen za ovako nešto", rekao je, prenosi Danas.rs.

Poljoprivrednici koji prosvjeduju, spomenimo, traže smjenu ministra Aleksandra Martinovića iz Vučićeve Srpske napredne stranke, a Martinović tvrdi da se "protiv Srbije, a osobito protiv predsjednika Vučića, vodi hibridni rat" te je kritizirao predstavnike poljoprivrednih udruga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.