Šešelj tvrdi da je u Beogradu gazio hrvatsku zastavu i izvrijeđao našu delegaciju

Ilustracija (nije fotografija događaja iz teksta): FaH

PREDSJEDNIK Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, psovao je hrvatsku delegaciju koja je u posjetu Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, priopćila je njegova stranka.

 
 
U gaženju mu pomogao 74-godišnji zastupnik
 
"Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao joj, oborio stijeg, pokušao iscijepati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili", navodi se u priopćenju.
 
N1 prenosi da 63-godišnjem Šešelju i 74-godišnjem Stojanoviću pet članova osiguranja nije moglo oduzeti zastavu i stijeg.
 
Psovao našu delegaciju
 
Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora.
 
Radikali navode da je osuđeni ratni zločinac prišao našoj delegaciji i rekao im: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jebem vam majku ustašku svima".
 

Vrijeđanje na sve strane
 
Nakon što su članovi Srpske radikalne stranke u utorak prijetili i vrijeđali zastupnicu Aleksandru Jerkov, najavili su kako će održati veliki miting u Hrtkovcima, odakle je Šešelj, prema haškoj presudi, progonio Hrvate 1992. godine. 
 
Visoka dužnosnica stranke Vjerica Radeta, piše Blic, najavila je kako će se spomenuti miting održati 6. svibnja, isti dan kad je 1992. godine Šešelj održao govor u kojem je pozvao na progon Hrvata.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.