Šimo Zirdum je sportašice opijao, ucjenjivao, zlostavljao i plaćao za šutnju

NAKON što je član Izvršnog odbora Hrvatskoga nogometnog saveza Šimo Zirdum uhićen pod sumnjom za bludničenje nad 16-godišnjom nogometašicom, na vidjelo izlaze njegove "metode", ali i činjenica da nije jedini koji seksualno zlostavlja sportašice.

Kako je za Večernji list rekla bivša nogometašica koja je željela ostati anonimna u strahu od osvete, djevojka koja je prijavila Zirduma nije prva koja je doživjela to strašno iskustvo, ali "ni Zirdum nije jedini koji je svašta radio." Djevojka je sa seksualnim zlostavljanjem sportašica povezala "jednog trenera iz Pregrade, te jednog djelatnika iz osječkoga kluba".

Djevojke zbog straha neće svjedočiti

Ipak, djevojka je rekla da ne vjeruje da će Zirdumovo uhićenje potaknuti ostale djevojke da svjedoče protiv njega. "Zirdum je vrlo inteligentan iako je završio samo osnovnu školu. Ima u rukavu tri poteza unaprijed i svi se boje da će se i sad izvući nekažnjeno, da će se vratiti jer on ima devet života. Koliko znam, i ovoj napadnutoj curi prije pokretanja postupka rekao je da povuče optužbu i da će je bogato nagraditi."

Djevojka je izjavila da bi ona pristala svjedočiti protiv Zirduma te da ne vjeruje da u Savezu nisu znali za Zirdumovo ponašanje. Bivša nogometašica je detaljno opisala Zirdumove metode djelovanja u ženskome nogometu i potpunu nezainteresiranost Saveza da spriječi njegovu vladavinu ženskim nogometom. "To nisu hrvatske reprezentacije, to su Zirdumove reprezentacije. I sve je to dobro koristio, a nitko nije smio ništa reći. Svi u njegovoj obitelji nose opremu HNS-a, i supruga i dvoje djece. A nema šanse da neka igračica dobije dres. Sve što reprezentativke dobivaju jest 35 kuna dnevnice."

Podoban i zaštićen

Djevojka je opisala kako je Zirdum dolazio curama u sobe i opijao ih, a potom im se "uvlačio u krevet". "Djevojke je ucjenjivao, ali i plaćao za šutnju."

Na kraju, bivša je nogometašica navela da bi Zirdumovom smjenom igračice počele "disati punim plućima", ali je izrazila i sumnju da će se to dogoditi zbog njegove "podobnosti zbog koje za njega nema zapreka". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.