Sin tajkuna Žužića mora platiti odštetu roditeljima mladića kojeg je pregazio

Foto: Index

PREMA nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda u Zagrebu, sin tajkuna Željka Žužića mora isplatiti odštetu od 440.000 kuna roditeljima mladića kojeg je pregazio u teškoj nesreći koja se dogodila 2007. godine.

Podsjetimo, 1. kolovoza 2007. godine sa 2,15 promila alkohola u krvi, tada 23-godišnji Hrvoje Žužić je vozeći svoj BMW brzinom od 111 kilometara na sat izazvao u Velikoj Gorici stravičnu prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić i u kojoj je teško ozlijeđen Ružičin dečko, 22-godišnji Hrvoje Matijašić.

Roditelji Matijašića na sudu su tražili odštetu od 440.000 kuna.

Iz zatvora je Žužić izašao u ožujku 2011. godine, godinu i pol dana prije isteka petogodišnje zatvorske kazne.

Žužić je navodio da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Ranije je pušten jer se u zatvoru ponašao primjereno i jer je bio pri završetku studija na Ekonomskom fakultetu. Vrhovni sud obrazložio je da je Žužiću uzeto u obzir i pogoršano psihičko stanje koje je "u značajnoj mjeri prouzročeno boravkom u zatvorskim uvjetima, što je u mnogim slučajevima u različitim modalitetima psihičkih stanja redovna pojava kod zatvorenika".

Stravična nesreća koju je skrivio nije mu bila prvi prometni prekršaj - do kobnog dana ih je nanizao 19, a policija ga je više puta uhvatila pijanog za volanom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.