Sindikalist Jadrolinije: Ako nas Uprava ne primi na razgovor, snosit će posljedice

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Sinoć je pala rampa na Jadrolinijinom trajektu Mljet tijekom uplovljavanja u Supetar. Rampa je pala zbog tehničkog kvara, a putnike je morao preuzeti drugi trajekt.

Šef Strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije Ivan Srzentić pokušao je za Dnevnik Nove TV odgovoriti na pitanje koji je ključni uzrok ovih problema.

"Rezultat je to onoga o čemu smo sustavno razgovarali, a nismo imali dijalog. Ovo traje od 2021., zbog čega smo uputili upozorenje na predsjednika Skupštine, nadzorni odbor i Upravu društva Jadrolinije", rekao je Srzentić.

"Treba smijeniti šefa Uprave"

Kao glavni problem Jadrolinije sindikalist trenutno vidi neuspostavljanje dijaloga sa sindikatom.

"To jasno govori da imamo rješenje, ali da ga ne koristimo. A to je smjena predsjednika Uprave Davida Sopte, čovjeka zaduženog za tehničke poslove u Jadroliniji sukladno sistematizaciji. Evidentno je da se radi o neozbiljnosti i o neuvažavanju svega na što struka godinama upozorava", rekao je Srzentić za Dnevnik Nove TV.

"Ovo do sada je bilo krajnje neozbiljno. Imamo dva slučaja pada rampe i tri žrtve"

Odgovarajući na pitanje što misli da bi se promijenilo i da dođe nova Uprava, rekao je da očekuje ozbiljnije i odgovornije postupanje.

"Ovo do sada je bilo krajnje neozbiljno. Imamo dva slučaja pada rampe i tri žrtve", rekao je.

"Ako su brodovi sigurni za plovidbu, zašto se ovo događa?"

Prokomentirao je i izjavu kapetana Jadrolinije koji smatra da su brodovi sigurni za plovidbu.

"Ako su sigurni, zašto se ovo događa? Reći patetično da imamo svjedodžbe i da su brodovi tehnički ispravni, a onda se dogodi to što se dogodilo... O čemu pričamo?" komentirao je. 

Podrška najavljenim prosvjedima

Srzentić kaže da podržava najavljene prosvjede i ozbiljnije poteze sindikalista.

"2022. javnost smo upozorili na sve što je moguće da se dogodi i to se dogodilo. Napravili smo prosvjed najveći u povijesti Jadrolinije. 

Ovog tjedna ponovno ćemo tražiti razgovor s tehničkom službom i s Upravom društva, uputit ćemo zahtjev predsjedniku Skupštine Olegu Butkoviću. Ako do razgovora ne dođe, snosit će posljedice", rekao je sindikalist za Dnevnik Nove TV.

Nije htio komentirati probleme s kojima se susrela Rapska plovidba, a to je puknuće sajle na jednom od trajekata. "Mi radimo na Jadroliniji", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.