Sindikat na Facebooku plaća reklamu u kojoj pravda Ribića zbog putovanja biznis klasom

Foto: Hina, Index

PRIJE nekoliko dana mediji su objavili da je sindikalni čelnik Vilim Ribić na sastanak u Bruxelles otputovao business klasom, a na društvenim mrežama pojavila se i fotografija kao dokaz.


Tim povodom prije dva dana nazvali smo Ribića ali on nam je odbrusio da mu se "skinemo s k..." usput zaprijetivši tužbom.

> Ribić prijeti umjesto da odgovori na pitanje o letu business klasom: Skinite mi se s k..., sve ću vas tužiti

"Za bilo koju dezinformaciju koju napišete a koju niste provjerili i dokazali tužit ću vas osobno i index.hr. Već ste dovoljno bljuvotina o meni pisali. Sad je dosta. A vi osobno razmislite što radite i kome služite", nakon razgovora napisao je Ribić u SMS-u novinaru Indexa.

Za Novu tv rekao je kako mu je kartu platila Europska Unija, a optužbe o nepristojnosti na aerodromu, o čemu su neki mediji pisali, odlučno je odbacio.

"Radi se o lažima. Počinju pregovori i počinje ponovno kampanja protiv čelnih ljudi iz sindikata. Nikakvo naguravanje nije bilo, nikakve svađe nije bilo. Sada sam dolazio biznisom, a sutra se vraćam ekonomskom klasom. Ja ne znam što je moja krivica, ako me se napada zato što se vozim u biznis klasi na trošak EU, a onda neka to bude moj najveći grijeh na ovome svijetu. Ispovjedit ću se", izjavio je Ribić.

Iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja jučer su objavili priopćenje u kojem navode kako se medijskim napadima na Ribića skreće pozornost s pravih problema te da se medijskom harangom pokušava diskreditirati vodstvo Sindikata. Naime, oni tvrde da se medijskim napadima u drugi plan želi baciti činjenicu  "da sindikalna strana ima čvrstu pravnu osnovu za svoja potraživanja u potpisanom Sporazumu o osnovici za plaće" te da se "priprema teren za novo pravno nasilje i nepoštivanje potpisanih ugovora".


"Tako je u potpunosti iskonstruirana priča kako je g. Ribić ulazio u naguravanja i verbalne rasprave s drugim putnicima u zračnoj luci. Nikakvih incidenata nije bilo, a prešućena je i činjenica da su navodni čitatelji koji su priču javili medijima zapravo bili grupa novinara koja je stajala u redu za business karte iza g. Ribića", stoji u priopćenju Sindikata koji kao argument da u putovanju znatno skupljom business klasom navode činjenicu da je troškove puta u potpunosti podmirila Europska unija i Europsko gospodarsko- socijalno vijeće", stoji u priopćenju Sindikata.

Štoviše, iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja priopćenje u kojem brane svog predsjednika odlučili su reklamirati na Facebooku kako bi bilo vidljivo što većem broju ljudi.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.