Sindikat policije: Svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova

Screenshot: HRT

ŠEF Sindikata policije Dubravko Jagić komentirao je za HTV optužbe Torcide na račun policajaca. Riječ je o masovnom sukobu navijača Hajduka s policijom na benzinskoj postaji na autocesti koji se dogodio preksinoć.

"Uvijek postoje prozivke i s jedne i druge strane. Stav sindikata je da nogomet mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova. Osobama s nasilnim ponašanjem nije mjesto na ovakvim događanjima. One ugrožavaju sebe i druge i nanose štetu klubovima. Nogomet da, navijači da, ovakvo ponašanje - nikako", rekao je Jagić za HTV.

"Policajci su morali braniti svoj život"

Upitan je li policija mogla predvidjeti ovakve događaje s obzirom na to da je 2000 navijača ostavljeno na sparini, Jagić odgovara kako je policija dobro organizirala događaj. No kaže da postoje neki drugi ciljevi nekih drugih ljudi i da nije dužnost policije da navijačima nosi hranu i vodu.

"Što se tiče uporabe vatrenog oružja, naravno da je bila opravdana. Za to su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti. Policajci su morali obraniti svoj život. Ovo je najveći sukob s navijačima do sada", rekao je Jagić za HTV.

Apelirao je na klubove i policiju da se ovako nešto više nikada ne ponovi "zbog šačice huligana koja ruši ugled klubova i općenito sporta".

Sukob je rezultirao s 20 ozlijeđenih policajaca i navijača Hajduka te s preko 40 privedenih. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti, a zbog kaosa na benzinskoj autocesta je bila zatvorena 12 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.