Sindikati o novoj Vladi: "Ako se ne stane na kraj lobijima i bankama - svi planovi će pasti u vodu"

Foto: FAH

U VEČERAŠNJOJ "Temi dana" na HRT-u gostovali su Davor Majetić iz Hrvatske udruge poslodavaca, Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata te Ozren Matijašević iz Hrvatske udruge radničkih sindikata.

Osvrnuli su se na to hoće li vlada HDZ-a i Mosta biti produktivna na dobrobit Hrvatske i njezinih građana te su izložili svoja razmišljanja o tome koliko će se brzo uspostaviti trostrani socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima.

"U pregovorima su se HDZ i Most bavili drugim stvarima, a gospodarska su pitanja pala u drugi plan", kazao je Krešimir Sever, koji smatra kako u politici treba napraviti zaokret, "ali ne preko leđa radnika".

Matijašević: Mora se stati na kraj lobijima i bankama

Ozren Matijašević kazao je pak da je nužna promjena monetarne i porezne politike.

"Ako se ne stane na kraj uvoznim lobijima i bankama svi planovi će pasti u vodu. Poljoprivredni sektor mora iskoristiti veliko europsko tržište, a ne da povrće i meso uvozimo", dodao je.

"Mi od početka krize čekamo da politika krene s promjenama, porezno rastereti poduzetnike i smanji birokraciju. Privatni gospodarstvenici su se promijenili, podnijeli su teret krize, a politika - ne. Danas se nalazimo u apsurdnoj situaciji", poručio je Davor Majetić. "Gospodarstvo se tijekom ovih okrenulo, ali na teret radnika. Okrenuli smo se gospodarstvu koje daje manju cijenu radu", odgovorio mu je Sever.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.