Sinjski HDZ Bulju: Uživajte u 7000 eura mjesečno, to je Vama Vaša borba dala

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj na svom je Facebooku ranije, između ostalog, poručio da ga "HDZ ne prestaje napadati jer sam otkazao izložbu Srpskog narodnog vijeća Susret na tromeđi! Ako im je toliko stalo do izložbe i do Srpskog narodnog vijeća nek je organiziraju u svojim prostorijama".

Sinjski HDZ reagirao je na njegovu objavu. Reakciju koju potpisuje predsjednik gradskog odbora HDZ-a Sinj prenosimo u cijelosti:

"Bulj okreće pilu naopako, podmeće, napada i manipulira"

"Miro Bulj razotkriven činjenicama koje su pokazale kako je baš on prvi gradonačelnik u povijesti Sinja koji je u Program Dana Alke i Velike Gospe uključio Srpsko narodno vijeće (Pupovca, Vučića, Jovića) i s njima na Kamičku organizirao 2 dana glazbeno-folklornog programa prepunog sudionika i bendova iz Srbije, pristupio je onom što najbolje i jedino zna. 

Okreće pilu naopako, podmeće, napada i manipulira, pa ide čak tako daleko i danas na svom Facebook profilu, HDZ optužuje da cmizdri za neodržanom izložbom. E pa ne može tako. Sto puta ako treba, ponovit ćemo istinu i činjenice.

U konačnici, nakon koncerta i radionica održanih u suorganizaciji Grada Sinja (čitaj: Mira Bulja) i Srpskog narodnog vijeća na Sinjskom Kamičku, zabranjena izložba slika je nebitna u cijeloj priči. To riješite sa svojom ravnateljicom, i njezinom sestrom savjetnicom također, a dapače i Vaš koalicijski partner Sinjski SDP ponudio se istu organizirati u svojim prostorijama. To s njima odradite.

"Za radnice Dalmatinke u svom mandatu niste učinili ništa"

Jednako sramotna situacija je također reakcija gradonačelnika Bulja na sarkazam jednog novinara na temu obrazovanja i zvanja aktualnog gradonačelnika, u jučerašnjem izdanju Slobodne Dalmacije. Ako je novinar iznosio neistine ili vas vrijeđao, gradonačelniče tužite ga, no više nego bijedno s vaše strane je u svoju obranu uključivati radnice Dalmatinke i sakrivati se iza njihovih leđa. 

Poštovani g. Bulj, kao saborski zastupnik s mjesečnim primanjima od preko 7.000 eura bruto odnosno više od 5.000 eura neto i svim privilegijama gradonačelnika nemate nijednu dodirnu točku s tim hrabrim i vrijednim ženama koje su cijeli svoj radni vijek pošteno i vrijedno radile, nažalost za male plaće, a koje su odlaskom društva u stečaj ostale uskraćene za 5,8 milijuna kuna neisplaćenih plaća. 

Baš Vi kao gradonačelnik Sinja za radnice Dalmatinke u svom mandatu niste učinili ništa. Što je najgore odbili ste prijedlog Klub vijećnika HDZ-a i Zaključak da se iz Proračuna Grada Sinja, obeštete radnice u preostalom iznosu od 5,8 milijuna kuna, i to na temelju Sporazuma Grada Sinja i participacije investitora čija se vrijednost zemljišta prenamjenom, basnoslovno povećala. 

"Sinjane nitko nije prevario dvaput"

Nažalost niste samo odbili taj prijedlog, nego su se i dva vijećnika MOST-a na sjednici Vijeća izrugala s radnicima Dalmatinke i njihovom sudbinom, o čemu postoje videozapisi sa sjednice Gradskog vijeća.

A priča o vrtićima, je tek priča o dva zeca, tri zeca. Nikad više neupisane djece u vrtić nije bilo u Sinju. Točka. Uživajte u plodovima svojih manipulacija (čitaj: 7.000 eura mjesečno), to je Vama Vaša borba dala. Naslikavajte se i dalje kod projekta koje u Sinju gradi Država i Županija, no ponovit ću, Sinjane nitko nije prevario dvaput!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.