Širi se stara snimka: Umotana u srpsku zastavu i s tri prsta u zraku puca prema Kninu

Foto: Instagram/Smiljana Pajčin

DRUŠTVENIM mrežama se šire snimka i fotografije djevojke na vrhu Troglav, na Dinari, ogrnute zastavom Srbije kako puca iz pištolja navodno u smjeru Knina. Na jednoj od fotografija drži visoko podignuta tri prsta, a na glavi ima kokardu.

Riječ je o Smiljani Pajčin, najstarijoj kćeri notornog pjevača Baje Malog Knindže, koji se u ratu proslavio pjevanjem četničkih pjesama i veličanjem četnika. Fotografije i snimke datiraju iz prošle godine, ali su se ovih dana proširile po društvenim mrežama uoči 28. godišnjice akcije Oluja i oslobađanja okupiranih područja Hrvatske.

Na snimci se vidi da je djevojka pucala pokraj betonskog geodetskog stupa, takozvane piramide koja označava najviši vrh Dinare koji se nalazi na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije BiH i Općine Livno.

Betonska piramida desetljećima je bila izvorna, zatim je bila obojena u boje hrvatske trobojnice, što je lako provjerljivo najobičnijom internetskom pretragom. No objekt pokraj kojeg se djevojka nalazila nakon okidanja hica vidljivo je obojen u boje srpske zastave. Nije poznato tko je to učinio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.