Grad Sisak: HEP Toplinarstvo je bahato i bezobzirno prema građanima

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

GRAĐANE nezadovoljne dugim radovima, koje u sisačkoj Ulici Tina Ujevića provodi HEP Toplinarstvo, Grad Sisak zamolio je za strpljenje, a tu državnu tvrtku prozvao je da se nije ispričala za "nepotrebne radove, uzurpaciju javnih površina, kao i gašenje javne rasvjete". 

"S obzirom da se odgovorni, a to je državna tvrtka HEP Toplinarstvo, nisu ispričali za nepotrebne radove, uzurpaciju javnih površina, kao i gašenje javne rasvjete, Grad Sisak moli građane za razumijevanje i strpljenje unatoč činjenici da smo poduzeli sve što je u našoj moći da do toga ne dođe", priopćio je u srijedu Grad. 

Grad ističe kako se ulice ne mogu prekapati pet godina nakon radova

Grad Sisak navodi da je 2019., prije radova na prometnoj infrastrukturi u Ulici Tina Ujevića, informirao HEP Toplinarstvo o tome i zamolio da intervencije izvedu koordinirano, ali da se HEP Toplinarstvo na to oglušilo i odlučilo zamjenu svoje cjelokupne mreže izvesti tek nakon obavljenih radova na prometnici, parkingu i nogostupu.

Grad ističe kako se ulice ne mogu prekapati pet godina nakon radova, osim u slučaju hitne intervencije, te kako HEP Toplinarstvo nije od Grada Siska dobilo potrebnu suglasnost za sveobuhvatnu rekonstrukciju mreže.

"Ipak, tvrtka koju je angažiralo HEP Toplinarstvo, raskopala je cijelu ulicu i prekinula vodove javne rasvjete, a HEP Toplinarstvo je pokrenuo i sudski spor u kojem im je sudac u Zagrebu bez održanog ročišta, privremeno odobrio uzurpaciju i neodobrene radove", navodi Grad. 

"Bahatost i bezobzirnost državne tvrtke prema građanima Siska"

Grad Sisak se žalio i Trgovački sud je rješenjem potvrdio da HEP Toplinarstvo nema pravo izvoditi radove i uništavati prometnu infrastrukturu u vlasništvu Grada Siska.

"U pitanju je bahatost i bezobzirnost državne tvrtke prema građanima Siska, koja je vidljiva i kod rekonstrukcije Mosta Gromova, gdje također državna tvrtka Hrvatske ceste, godinama nakon početka radova blokira polovicu mosta, a pomak u radovima se ne vidi", navodi Grad Sisak. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.