Sjednica u Splitu tek za 3 tjedna. Puljak: Ne mogu vjerovati, to odgovara samo HDZ-u

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREDSJEDNIK splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić poslao je danas poziv vijećnicima za sjednicu, kako je i najavio gradonačelnik Ivica Puljak, ali termin održavanja sjednice je tek za tri tjedna, 26. travnja. To nije u skladu s najavama gradonačelnika Ivice Puljka koji je sjednicu očekivao sljedeći tjedan.

Na dnevnom redu je deset točaka, a među njima su raspisivanje kotarskih izbora te ulaganje u KK Split.

"Točka o traženju strateškog partnera za ulaganje u KK Split je vrlo važna jer predstavlja prvi korak u prodaji kluba i vijećnici trebaju malo više vremena za pregled materijala", kazao je Prkić za Dalmatinski portal.

Osim toga, naveo je, idući tjedan je veliki tjedan i mnogi su isplanirali odmor, kao i tjedan nakon toga, kada su školski praznici.

"I ruku na srce, tenzije su prevelike i nije loše da se emocije malo smire. Datum održavanja sjednice neće utjecati na datum održavanja izbora za mjesnu samoupravu ni na datum ponovljenih izbora", naveo je Prkić.

Puljak: Je li Jakov Prkić postao žetončić HDZ-a?

Posljednja sjednica bi se trebala održati u Banovini. Puljak je, podsjetimo, najavio ostavku u petak. 

"Ne mogu vjerovati da je Jakov Prkić donio odluku koja tako očito ide na ruku HDZ-u. Nadam se da informacija o sjednici Gradskog vijeća tek za tri tjedna nije točna jer, ako je točna, onda se moram upitati je li Jakov Prkić postao žetončić HDZ-a", prva je Puljkova reakcija, piše Dalmatinski portal.

Danas su se svi partneri, dodao je, dogovorili da će se sjednica Gradskog vijeća dogoditi sljedeći tjedan i zaista mu, kaže, nije jasno zašto kolega Prkić radi ovo i odugovlači li na svoju ruku ili se s time slažu u Pametno za Split i Dalmaciju i Možemo!

Najava održavanja sjednice Gradskog vijeća tek za tri tjedna nije promijenila Puljkove planove. Novinari su ga pitali stoji li i dalje pri odluci da sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem podnese ostavku u petak, iako se sjednica ne održava sljedeći tjedan, kako je planirao.

"Da", rekao je Puljak.

"Jučer smo zajedno planirali sjednicu sljedećeg tjedna"

Puljak je o neočekivanom obratu govorio i za Dalmaciju Danas.

"Kolega Prkić je jučer, zajedno s gradskim službenicima, zamjenikom i sa mnom, do popodnevnih sati radio na materijalima za sazivanje sjednice GV-a sljedeći tjedan, kako smo se svi dogovorili. Nakon što su materijali prikupljeni, odjednom naprasno dolazi poziv za tri tjedna kasnije, što je odluka koja odgovara jedino HDZ-u. Neka birači sami donesu zaključke o čemu je ovdje riječ. Mi smo spremni na sve smicalice i jedva čekamo izbore, referendum o budućnosti Splita", kazao nam je Puljak.

Iz Ministarstva uprave su Gradu odgovorili da ne može dogradonačelnik Antonio Kuzmanić ostati na čelu Splita u slučaju podnošenja ostavke dvojca. Vijeće se tek treba samoraspustiti, a sudbina lokalnog parlamenta neće biti poznata prije 26. travnja. S tim da Kuzmanić kaže da će otići u trenutku kada i vijećnici HDZ-a, a najveća oporbena stranka u Vijeću da će podnijeti ostavke poslije drugog dogradonačelnika. Ministarstvo pak tvrdi da će, kada se raspišu izbori, poslati povjerenika. 

Na sjednici, inače, neće biti Tamare Visković. Jedina je vijećnica koja je podnijela i protokolirala ostavku. Mostovci su je ovjerili, ali ne i poslali na protokol, pa će morati ponovno kod javnog bilježnika. Kako je obrazloženo, u roku od osam dana se mora protokolirati, inače ne vrijedi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.