Sjekirom nasmrt izudarao bratića pa za to dobio 12 godina zatvora

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas je na 12 godina zatvora osuđen 55-godišnji Vinko Krajinović zbog brutalnog ubojstva svoga rođaka, 61-godišnjeg Josipa Perčija.

Krajinović je Perčija, nakon svađe, 6. prosinca prošle godine u Lipovcu Hrastinskom nasmrt izudarao drškom sjekire. Uz kaznu od 12 godina Krajinović će se obavezno morati i psihijatrijski liječiti. Tijekom suđenja je objasnio da je svađa izbila zbog ovaca koje su Perčiju bile povjerene na brigu.

Krajinović je rođaku prigovarao, a ovaj mu je opsovao majku. "Potom je krenuo prema meni te me štapom udario po ruci i prsima. U strahu sam dohvatio držak sjekire. Nisam bio pod kontrolom, pao mi je mrak na oči. On je tukao mene i ja njega. Hrvali smo se da bi na koncu on pao na krevet", kazao je na suđenju Krajinović te dodao da je nakon tučnjave želio pozvati hitnu pomoć, ali mu je rođak rekao da to nije potrebno, "jer je na njega već naletio i tramvaj i kamion" pa mu nije bilo ništa.

U tučnjavi je Krajinović Perčiju nanio sedam ožiljaka na glavi, 11 krvnih podljeva te mu slomio lubanju. Otkriveno je i da je Krajinović Perčija gušio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.