Skandalozno: Podravske osnovnoškolce voze u neispravnim i opasnim autobusima!

INSPEKCIJSKIM nadzorom kojim se kontrolirala ispravnost 24 autobusa koja prevoze školsku djecu u Virovitičko-podravskoj županiji ustanovljeno je da 18 od njih ne ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se prevoze djeca.

Nadzor su od 10. do 14. svibnja provodili policajci zajedno s inspektorima cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i veza. Provjeravali su se autobusi koji voze učenike iz svih 14 osnovnih škola u županiji, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Šest autobusa odmah isključeno iz prometa

Nalaz inspekcije je porazan jer je šest autobusa odmah isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti. To znači kako su se djeca posljednjih dana vozila u potpuno nesigurnim autobusima.

Policija će zbog propusta kod tih šest autobusa podnijeti optužni prijedlog protiv pravne i odgovorne osobe. Prekršajne prijave zaradit će i vozači autobusa koji su se kockali životima osnovnoškolaca. Skandalozna je činjenica da su u tim autobusima bili neispravni uređaji za upravljanje, kočnice, svjetla.

Djeca mogla propasti kroz rupe u podu

Nadalje se navodi kako su se djeca vozila u autobusima u kojima nisu ugrađeni sigurnosni pojasevi, a sjedala nisu imala dodatne naslone za glavu i ruke. "Neki su autobusi u tako derutnom stanju da imaju rupe u podu pa postoji opasnost od propadanja putnika, odnosno djece", stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske.

O nadzoru su obaviješteni prijevoznik i naručitelj toga prijevoznika. Iako smo glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske Josipa Štajdohara upitali koji je prijevoznik ugrožavao djecu u toj županiji, on nam na to pitanje nije želio odgovoriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.