Gradilište splitskog shopping centra mjesecima prazno, investitor u zatvoru zbog izvlačenja novca

Foto: Index

VEĆ TRI mjeseca gradilište centra Small Mall u samom središtu Splita na početku Vukovarske nema ni radnika, ni građevinske mehanizacije. 

Otprilike isto toliko, u zatvoru je Siniša Škaro, vlasnik Centra Brač, tvrtke koja je navedena kao investitor na gradilištu. Osuđen je za izvlačenje tri milijuna kuna iz tvrtke Aquarius. Presuda je postala pravomoćna, a Škaro je nakon nekoliko odgoda i u konačnici neuspješnog zahtjeva za obnovom postupka ipak završio u zatvoru. 

Škaro u zatvoru do početka iduće godine

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio nam je da se 3. veljače Škaro javio na služenje kazne, koja mu istječe 3. siječnja iduće godine. Presudom je Škaro obavezan i platiti ta tri milijuna protupravne koristi. Splitski sud izašao mu je u susret i odobrio odgodu plaćanja na godinu dana. Rok istječe ovaj mjesec.

Stanari zgrada koje okružuju gradilište bunili su se zbog početka radova i posebne regulacije prometa. Ništa nije pomoglo. Radovi su započeli, ali i vrlo brzo stali. Radnici su nestali, nema ni strojeva, ostao je raskopani teren, koji čeka bolje dane. A sezona stiže.

Baldasar oko Small Malla kontaktirao Agrokor

Situacija je ponukala vijećnika stranke Pametno Jakova Prkića da upita gradonačelnika Ivu Baldasara što se događa. Je li razlog prestanka radova odlazak investitora u zatvor? Ili se čeka prenamjena GUP-a čime bi se pogodovalo investitoru.

Baldasar se šokirao čuvši pitanje.

"Nije investitor u zatvoru, već samo jedan službenik. Investitor je velika tvrtka, u Agrokoru su mi rekli da imaju problema tehničke prirode. I ne čekaju izmjenu GUP-a", kazao je Baldasar.

Prkić je podsjetio da je Škarin Centar Brač naveden kao investitor.

Šutnja u Centru Brač

Javio se i HSLS-ovac Zdeslav Benzon. On je čuo da investitor traži novog financijera. Baldasar o tome ništa ne zna. Predložio je Benzonu da ga upozna sa tim što on zna.

I Index je prije nekog vremena pitao splitsku gradsku upravu što misle napraviti sa napuštenim gradilištem. Ništa nisu odgovorili. I u Centru Brač šute. Prije dva mjeseca smo ih pitali što se događa. Kazali su da je direktor poslovno odsutan te da će se sutra javiti. Nikada se nije javio. Upravljanjem Centrom preuzeo je nakon Škarinog odlaska u zatvor njegov sin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.