Škoro maknuo spot s reperom koji veliča nacizam: Nisam znao, nisam ga provjeravao

Screenshot. Facebook

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta i njihov gradonačelnički kandidat za Zagreb Miroslav Škoro na svojoj je stranici na Facebooku objavio spot za predizbornu pjesmu Grad za sve nas, kako inače glasi Škorin slogan.

Škoro je tu propagandnu numeru snimio u duetu sa zagrebačkim reperom Zizijem, poznatim po njegovim desničarskim stavovima, kao i po njegovom koketiranju s ustaškim i nacističkim simbolima.

Znakovito je da se Škoro odlučio za predizborno-propagandnu suradnju sa Zizijem koji inače pjeva o tome da se drogira i "plodi mame po Remizi", kako kaže u svojem najvećem hitu After na krovu. Zizi bi i pucao po policiji, kako repa: "Serem se na drotove, to normalna je stvar / Pucam po njima kao Pablo Escobar." Zizi kaže i da je "dosta repera lijevo, al' ja bit ću desno uvijek."

U spotu za tu pjesmu se i vidi da Zizi na prsima ima nacističku tetovažu, dok se na njegovom profilu na Instagramu može naći i ustaška simbolika.

Škoro je uklonio spot nakon što je Index objavio članak o Zizijevom veličanju ustaštva i nacizma.

Škoro: Nisam ga provjeravao

Škoro je novinarima na konferenciji za medije kazao da nije znao za detalje o Ziziju.

Rekao je da je jedino što zna o Ziziju to da je riječ o sinu branitelja ratnog vojnog invalida, da je reper i da ga nije provjeravao. Dodao je i da nije upoznat s reperskom supkulturom.

"Nisam znao. Zbog jedne sustavne nebrige za mlade u Zagrebu su se razvile određene subkulture. Jedna je reperska, navijačka, a druga cajkaška, a ni jednu ni drugu ne pratim, dolazim iz drugog glazbenog žanra.

Pjesma je o Zagrebu, do mene su došle naknadno određene stvari koje bi mogle biti sporne kada je u pitanju izvođač, no oštro se ograđujem od totalitarnih režima, antisemitizma… Oštro osuđujem sve zločine totalitarnih režima – ustaške, četničke, komunističke, smatram da ih treba procesuirati", rekao je Škoro i kazao kako je on u stanju ispričati se ako pogriješi. 

Dodao je da u dosadašnjim glazbenim suradnjama nije imao sličnih iskustava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.