Slaven Bilić "pogledao smrti u oči": Usred oluje sa sinom zarobljen u avionu iznad Splita

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić proživljavao je sinoć pravu dramu sa svojim sinom i ostalim putnicima na noćnom letu od Zagreba prema Splitu. Avion s kojim je u društvu sina Lea poletio iza 22 sata prema Dalmaciji uhvatilo je sinoćnje olujno nevrijeme tako da su nakon kruženja iznad splitske zračne luke bili prisiljeni se vratiti u Zagreb. Jedna pogreška u rješavanju ove krize mogla je biti fatalna za Nanu Nacionalea.

Njihovi suputnici tvrde da je izbornik Bilić čitavo vrijeme nastojao umiriti svog prestravljenog sina Lea, a onda je, već pred Zagrebom odlučio porazgovarati sa pilotima u kokpitu. U avionu Croatie Airlines vladala je prava panika, pa se uz turbulencije koje je proizvodila snažna oluja među putnicima proširila i glasina da piloti nisu u stanju kontaktirati kontrolore leta u Zračnoj luci Split te da je iz sve to nastao i kvar na avionu. No, glasnogovornica Hrvatske kontrole zračne plovidbe kazala nam je da je uistinu bilo dramatično, no ne baš toliko.

"Haralo je ekstremno olujno nevrijeme s tučom. Grom je pogodio i zračnu luku i pistu"

"Sinoć je iznad Splita haralo ekstremno olujno nevrijeme s tučom. Zrakoplov je najprije kružio iznad piste, no kada je grom pogodio Zračnu luku, a onda i pistu bilo je jasno da nema sigurnosnih uvjeta ni za let, niti za slijetanje. U dogovoru s meteorolozima odlučeno je da je najsigurniji način prizemljavanja aviona njegovo vraćanje u Zagreb", opisala nam je Olivera Ilijaš, pritom dodajući da joj je jako žao što su se putnici preplašili sinoćnje epizode, uključujući i mladoga sina hrvatskog izbornika.

"No, činjenica je da se najviše zrakoplovnih nesreća događa upravo za vrijeme ovako teških vremenskih uvjeta. Na sreću kontrola leta je postupila po napucima stručnjaka i po pravilima službe te su do ponoći svi putnici bili na sigurnome. Kolege u kontroli leta su mi kazale da su ih čak nazvali piloti tog leta kako bi im se zahvalili na uspješnom navođenju zrakoplova", kazala je Ilijaš. Glasnogovornica Croatia Airlinesa Ksenija Žlof nam je također rekla da je jedini razlog vraćanja zrakoplova u Zagreb bilo nevrijeme i udar groma u splitsku pistu te da nisu prijavljeni nikakvi kvarovi na avionu.

Do samog izbornika Slavena Bilića danas nismo bili u mogućnosti doći. Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Gavran kazao je da Bilić ima "previše ozbiljnog posla koji se tiču nogometa, da bi se bavio neozbiljnim pitanjima", uzgred rečeno, smrtnom opasnosti za nekoliko desetaka ljudi. Inače, Bilić je vodio svog sina Lea, velikog navijača engleskog kluba Chelsea na polufinalnu utakmicu Lige prvaka u Barcelonu, koja je nažalost završila bez zgoditaka pa su se preko Zagreba vraćali kući.

Ana Benačić
Foto: Krešimir Žanetić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.