Slovenci kod Baldasara, traži se način kako da A-Cosmosu isplate 42 milijuna kuna

Foto: Index

U SPLITU od jučer boravi Jože Šolar, predsjednik Uprave A-Cosmosa. Već dva dana traži se rješenje isplate 42 milijuna kuna koliko po pravomoćnoj presudi mora platiti gradski prijevoznik Promet zbog devet autobusa koji početkom 90-ih nisu otkupljeni nakon otplate leasinga.

Slovenci ne žele stečaj Prometa

U pregovorima sudjeluju gradonačelnik Ivo Baldasar, dogradonačelnik Goran Kovačević i direktor Prometa Željko Krnić. Načelni dogovor navodno je postignut, a više detalja moglo bi biti poznato već sutra. Slovenci, kako doznajemo, ne žele stečaj Prometa i nastojat će postići nekakav sporazum u kojem bi Grad Split jamčio za otplatu duga.

Sva je prilika da će ovaj financijski udar pasti na gradski proračun jer Promet je kronični gubitaš i jedva da pokriva svoje plaće. Za modernizaciju voznog parka nema sredstava, a to je bilo i jedno od pitanja koje se postavilo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita.

Index je već pisao da bi Grad mogao doći u probleme sa kreditiranjem EBRD-a upravo zbog spora koji se godinama vukao sa Slovencima.

Nagodba bila 10 milijuna kuna jeftinija

Trgovački sud u Splitu presudio je prije nešto više od godinu dana u korist A-Cosmosa, dok je Visoki trgovački sud povisio iznos odštete sa 7 na više od 8 i pol milijuna kuna, što sa kamatama izađe preko 40 milijuna kuna. Baldasar je u jednom trenutku već bio dogovorio nagodbu na 32 milijuna kuna sa otplatom u četiri godine, ali je od toga odustao u posljednjem trenutku unatoč odluci Gradskog vijeća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.