Spašavanje speleologa u slovenskoj špilji. Ozlijeđen leži na 150 metara dubine

Ilustracija: Profimedia

U Sloveniji se u poslijepodnevnim satima dogodila speleološka nesreća kada je u špilji na Jelenovom brdu bila grupa speleologa. U nesreći koja se dogodila na području Gotenice jedan je speleolog ozlijeđen.

Iz policijske postaje Ljubljana priopćeno je da su oko 18 sati primili dojavu o nesreći. Damijan Šinigoj, voditelj spašavanja, kazao je za portal 24ur da se njegova spasilačka ekipa oko 21 sat počela spuštati u špilju.

Slovenski portal navodi da je speleolog navodno pao tijekom spuštanja u špilju te ostao na dubini od oko 150 metara. Prilikom pada je ozlijedio zglob i rebra, a i teško je disao. Prvu pomoć mu je pružila grupa s kojom je bio u špilji. Čovjek nije životno ugrožen.

Akcija spašavanja će trajati cijelu noć

Šef spašavanja Šinigoj kaže da će intervencija sigurno trajati cijelu noć. "Uska grla špilje će se možda morati proširiti tijekom spašavanja", rekao je za 24ur.

Dok se odvija akcija spašavanja, policija nastavlja s prikupljanjem informacija o okolnostima događaja. Špilja na Jelen Brdu je duga 518 metara i duboka 192 metra, prema podacima iz katastra špilja.