Slučaj ubojstva Ane Vuković: Ubijena s metar udaljenosti, prizorište kontaminirano

GOTOVI su nalazi vještačenja u slučaju ubojstva 74-godišnje Ane Vuković, koja je prije tri tjedna nađena mrtva u stanu svoje rođakinje Anđe Vuković u Vinkovačkoj ulici. Za ubojstvo je osumnjičen njezin sin Damir Vuković, i to zbog otiska prsta na pločicama iznad kade u kojoj je pronađen leš.

Pod noktima ubijene nema tragova

Ispostavilo se da pod noktima pokojnice nema tuđih bioloških tragova. U slučaju da je ubojstvu prethodila borba, vjerojatno bi se nešto našlo. No, zato je ruka Ane Vuković prepuna modrica. Dva zrna probila su joj pluća, jedno je slomilo i nadlakticu. Ubijena je iz neposredne blizine, s udaljenosti od metar-metar i pol, otkrilo je vještačenje. I dalje, međutim, nije poznato o kakvom se oružju radilo. 

Mršava dokazna građa nakon kontaminiranog prizorišta

Čini se da se prizorište okrutnog ubojstva (ponovno) kontaminiralo. Naime, na vještačenje su upućeni tragovi potplata i cipela oba brata Vukovića te jednog od policajaca koji je radio očevid, kao i otisci dlanova policajca i pripadnika Gorske službe spašavanja, koji je prvi ušao u stan i pronašao ubijenu staricu.

S kontaminacijom mjesta zločina splitska je policija već u nekoliko navrata imala problema, poput slučaja ubojstva Marijane Jerković ili ubojstva dvojice mladića u Segetu. Za prvo djelo nitko nije osumnjičen ni nakon gotovo deset godina, dok je za dvostruko ubojstvo pred hotelom Jadran u Segetu s tankom dokaznom građom optužen Savo Pejović, koji još nije dočekao ni nepravomoćnu presudu. 

Ni u slučaju ubojstva Ane Vuković nema obilja dokazne građe pa se već nazire trnovit put kvalitetnog procesuiranja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.